Search
Close this search box.
Search

Hacking Health, and the winner is?

Veel mensen zullen dit weekend het gras hebben gemaaid, de barbecue hebben aangestoken of op een andere manier van het weer hebben genoten. Zo niet degenen die aanwezig waren bij Hacking Health in het Radboud UMC in Nijmegen.

Vanaf vrijdag 28 augustus tot en met zondag 30 augustus is geprobeerd om in één weekend een idee uit te werken om de zorg te verbeteren met hulp van technologie. Elf teams van drie tot vijf personen werkten samen met patiënten aan hun idee. Want het event was patiënt included.

Pitchen aan de jury
Vandaag was de grote dag waarop de ideeën zouden worden gepitcht aan de jury. Sommige mensen legden nog de laatste hand aan hun presentatie, terwijl anderen zelfverzekerd stonden na te praten. De meeste deelnemers zagen er wel een beetje moe uit, want er is van ‘s ochtends vroeg tot ‘s nachts aan de ideeën gewerkt. De jury bestond uit Dr. Bertalan Meskó, Dave deBronkart, Liesbeth Langenhuysen, Dr. Zayna Khayat, Jopie Verhoeven, Lesley Larson en Lucien Engelen.

Fatigue
De winnaar was ‘Fatigue’ een App voor rolstoelgebruikers. Voor deze groep mensen werken reguliere Apps die beweging meten namelijk niet. Bovendien zijn een aantal andere factoren minstens zo belangrijk; het is juist ook te belangrijk om te meten of iemand níet beweegt om doorliggen te voorkomen. Daarnaast registreerde de App ook subjectieve data, zoals pijn en vermoeidheid. Met de combinatie van de objectieve en subjectieve data, leert het systeem de patiënt kennen en helpt het de patiënt om een goede balans te houden tussen bewegen en oefenen aan de ene kant en pijn en vermoeidheid aan de andere kant.

Het was een erg inspirerende middag met over het algemeen projecten van hoge kwaliteit. Wij zullen een aantal projecten uitgebreider op de site en/of in ons magazine uitgebreid belichten.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?