Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
29 maart 2016
Artikel delen

Health management tools niet populair bij chronisch zieken

Bijna 60 procent van de consumenten die digitale health apps gebruiken, zijn chronisch ziek. Dat blijkt uit onderzoek door HealthMine onder 500 respondenten. Ruim de helft van de chronisch zieken die health apps gebruiken, nemen deel aan een wellness-programma. Een derde ontvangt hierover informatie via een health device of app.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Echter zeven procent van deze doelgroep maakt gebruik van monitoring apps om het verloop van hun ziekte te managen. Het onderzoek toont aan dat hoewel het gebruik van digital health devices en apps de afgelopen twee jaar is verdubbeld, de juiste tools nog altijd niet bij de juiste persoon terechtkomen. Het onderzoek richtte zich op een doelgroep met de meest uiteenlopende aandoeningen waaronder depressie, angst, diabetes, kanker en Alzheimer.

Wearables populair

De respondenten maakten gebruik van een variëteit aan digitale hulpmiddelen ter ondersteuning van hun ziekte. De helft van gaf aan een fitness-app in te zetten om lichamelijk in goede conditie te blijven terwijl 46 procent een voedings-app gebruikt. 39 procent zegt een app hebben specifiek om af te vallen.

Verder zijn wearables relatief populair. Van de respondenten beschikt 40 procent over een activity tracker zoals die van FitBit en Jawbone. 30 procent heeft een app geïnstalleerd die de hartslag meet terwijl bijna een vijfde een app gebruikt om zijn bloeddruk te meten. Apps om stress te verminderen zijn te vinden bij 15 procent van de respondenten.

Digital health tools worden vooral ingezet vanwege de kennis die daarmee over ziektes wordt vergaard. Iets meer van een kwart denkt hiermee ook de eigen gezondheid te kunnen verbeteren. Slechts drie procent zegt niet gemotiveerd te zijn om health tools te gebruiken.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen