Search
Close this search box.
Search

Het JBZ gaat als eerste ziekenhuis een voorlichtingsapp organisatiebreed inzetten.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) lanceerde op woensdag 8 juli 2015 officieel de app ‘JBZ Zorg’. De JBZ Zorgapp maakt het mogelijk patiënten op het juiste moment te informeren over een bepaalde stap in hun behandeling, operatie of onderzoek. De Health 2 Business Community van het JBZ financiert de app.

De JBZ Zorgapp bestaat uit een tijdlijn die de verschillende stappen van een operatie, onderzoek of behandeling weergeeft. Patiënten krijgen vanuit de app door pushnotificaties berichten die voor hen van belang zijn. Zo krijgen ze de dag voor een operatie het bericht dat zij nuchter moeten zijn en vanaf een bepaald moment niet meer mogen eten en drinken. Na de operatie worden patiënten erop geattendeerd dat zij moeten starten met bepaalde oefeningen voor een goed herstel of krijgen zij informatie over wondverzorging.

Van staar tot borstkanker
In het JBZ gaat de app op den duur bij alle specialismen een vast onderdeel uitmaken van de voorlichting naar de patiënt. Op dit moment zijn er vier behandelingen beschikbaar in de JBZ Zorgapp: de staaroperatie, de operatie aan het neustussenschot, de kijkoperatie van de knie en de operatie bij borstkanker. De komende tijd gaat het JBZ aan de slag om in totaal 75 behandelingen in de JBZ Zorgapp te hebben staan. Daarmee geeft het JBZ de grootste patiëntgroepen via de app voorlichting. Patiënten kunnen de app ‘JBZ Zorg’ downloaden in Google Play en de App Store.

Bas Op de Coul, KNO-arts en bestuurslid van de Health 2 Business Community: “Als vakgroep KNO zijn we zeer blij met de komst van deze nieuwe app. De JBZ Zorgapp geeft hopelijk een extra ‘zorggevoel’ vanuit het ziekenhuis en draagt voor de patiënt bij aan meer inzicht rondom de behandeling. De juiste informatie op de juiste tijd beklijft meer dan het grote verhaal van de dokter op de polikliniek vier weken voor de behandeling.”

Gedoseerde informatie
Informatie wordt het best begrepen, onthouden en gebruikt, wanneer deze wordt aangeboden op het moment dat het van toepassing is. Het grote voordeel van de JBZ Zorgapp is dat de voorlichting nu gedoseerd kan worden aangeboden op het moment dat het voor de patiënt echt relevant is en dat deze informatie wordt gebracht op een apparaat dat een patiënt bijna altijd binnen handbereik heeft. Patiënten die goed geïnformeerd zijn, zijn gemotiveerder om afspraken met de arts over hun behandeling na te komen en herstellen sneller.

Prijswinnende app
De app is ontwikkeld door Interactive Studios, die met deze behandelpadapp de Dutch Interactive Award en de Health App Award won.

Nieuwsbericht van: Jeroen Bosch Ziekenhuis

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
GIDH
Global Initiative on Digital Health (GIDH) officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Digitale proeftuin
Digitale proeftuin maakt wegwijs in nieuw UZI-stelsel
challenge
Digivaardig in de zorg komt weer met Digifit challenge
Veertien IZA-partners hebben Digizo.nu opgericht om te helpen bij het opschalen van bewezen zorginnovaties.
Digizo.nu helpt bewezen innovaties opschalen
Robotchirurgie
Robotchirurgie in de ruimte
authenticatie
Stapsgewijs leren in pilot ZORG-ID Smart
revalidatiezorg epd
Nieuw EPD voor de revalidatiezorg
Volg jij ons al?