Search
Close this search box.
Search

Het vakblad ICT&health versterkt zich met Lucien Engelen en redactieraad

De eerste editie van ICT&health is inmiddels een feit en krijgt veel positieve reacties. Vanaf het volgende nummer van ons vakblad breiden wij het team van ICT&health uit met een redactieraad die bestaat uit ervaringsdeskundigen, artsen en voortrekkers uit de werelden van ICT en zorg.

Gasthoofdredacteur: Lucien Engelen

Lucien Engelen behoeft eigenlijk geen introductie. Als directeur van het REshape Center for Innovation van het Nijmeegse Radboudumc is hij een bekende voor iedereen die geïnteresseerd is in de technologische ontwikkelingen in de zorg.  Zijn werk kenmerkt zich door het agenderen van nieuwe ontwikkelingen in het zorgveld, waarbij technologie een belangrijke faciliterende rol speelt.

Lucien: “Er is absoluut ruimte voor een vakblad dat op hetzelfde kruispunt mikt als wij met REshape op hebben gepakt: gebruik technologie in de zorg om de rol van patiënten te vergroten. En Ik ben dan ook erg enthousiast over ICT&health. Vanwege de kwaliteit en de insteek van het eerste nummer kwam ik met de uitgever in gesprek. Al pratende kwamen wij vanzelf tot een samenwerking. De komende uitgaven bekleed ik een rol als gasthoofdredacteur, richten we een redactieraad in met diverse experts uit Nederland en België waarmee we richting aan de inhoud geven. Tevens schakel ik ook mijn netwerk in om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren. De komende jaren staat er veel te gebeuren waarbij technologie exponentiële mogelijkheden gaat bieden. Het is belangrijk en goed dat er nu eindelijk een echt vakblad is dat zich puur hierop richt.”

De doelgroep aan tafel

Founder van ICT&health Tom Xhofleer: “We zijn blij met de samenwerking. Lucien heeft veel kennis over de materie en brengt een (inter)nationaal netwerk mee, wat betekent dat we midden in de praktijk staan. In de redactieraad zitten nu, en straks nog meer, specialisten uit de brede doelgroep van ICT&health. Namelijk de specialisten uit de zorg zelf en de  nodige deskundigen die een goede zorg met zinnige innovaties mogelijk maken. Zij staan immers dagelijks in de praktijk, weten wat er leeft en aan welke informatie behoefte is. Samen met hen delen wij kennis waardoor de lezer altijd op de hoogte is van de ontwikkelingen die er toe doen.

  • Werkt u in de zorg en wilt u zelf ook een bijdrage aan de inhoud leveren? Stuur dan een bericht aan redactie@icthealth.nl 
  • Wilt u de volgende edities ook ontvangen? Dan kunt u zich abonneren op ICT&health.
admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Innovation Partner
Door
Lees ook
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
digipunt
DigiPunt Zuyderland ondersteunt digivaardigheid
AI-model huidkanker
Risico op huidkanker voorspellen met AI-model
Volg jij ons al?