Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

HIMSS Europe zoekt kandidaten voor eHealth Leadership Award 2016

Voor de eHealth Leadership Award 2016 worden leidende personen uit de gezondheidzorg gevraagd om zich kandidaat te stellen. De inschrijving voor deze eHealth-leiders is vanaf woensdag 16 maart geopend. De prijs wordt uitgereikt op donderdag 8 juni 2016 tijdens de eHealth Week in Amsterdam.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De eHealth Leadership Award van HIMSS Europe is bedoeld voor mensen die het gebruik van informatietechnologie in de Europese gezondheidszorg uitstekend hebben promoot. eHealth leiders kunnen zich tot en met 15 april kandidaat stellen en moeten de impact van hun werk, betrokkenheid bij de gemeenschap en duurzaam leiderschap aantonen. Vorig jaar kreeg de Deen Morten Elbæk Petersen, directeur van eHealth portal Sundhed, de award.

De eHealth Week 2016 vindt plaats van 8 tot en met 10 juni 2016 in de Beurs van Berlage in Amsterdam en vormt een officieel onderdeel van het voorzitterschap van Nederland in de Raad van de Europese Unie (1 januari – 30 juni 2016).

De eHealth Week 2016 wordt georganiseerd door de Europese Commissie, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het voorzitterschap van Nederland in de Raad van de Europese Unie en HIMSS Europe. Er worden ruim 2.000 internationale experts op het gebied van IT en gezondheidszorg en professionals van patiëntenorganisaties en publieke organen verwacht.
Het thema tijdens de eHealth Week is "You, at the heart of transition", met een focus op mensen die het gezondheidszorgsysteem veranderen. Een eerste stap is om patiënten meer macht te geven. eHealth beleid richtte zich in het verleden voornamelijk op publieke organen en IT. Nu wordt de aandacht verlegd naar de eHealth -ebruikers.

""
 
Morten Elbæk (r.) won vorig jaar de eHealth Leadership Award (foto: HIMSS Europe).

 

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen