Holst Centre brengt nieuwe health patch op de markt

21 november 2016
Nieuws

Holst Centre introduceerde tijdens electronica, een internationale vakbeurs in München, hun nieuwe slimme pleister -ook wel health patch genoemd. Deze health patch houdt onder andere de hartslag, fysieke activiteit en lichaamstemperatuur in de gaten. De verzamelde data kan draadloos gedeeld worden met zowel het eigen mobiele apparaat, als een zorgverlener.

De health patch bestaat uit een herbruikbaar hoofd unit, waarin een chip data opslaat. Deze hoofd unit wordt verbonden aan de daadwerkelijke patch, een wegwerpsticker, die men op het lichaam plakt. De patch is ook te dragen onder de douche en tijdens het sporten. De batterij van de hoofd unit is oplaadbaar. De gehele health patch vormt zich naar de borst en kan zo comfortabel gedragen worden. Omdat het apparaat klein is, kan het monitoren onopvallend gebeuren. De drager ervaart, aldus Holst Centre, geen ongemak.

Data-verzameling

De health patch is uitgerust met meerdere meetmogelijkheden. Het gebruikt een versnellingsmeter om fysieke activiteit te meten. ECG technologie wordt ingezet om hartactiviteit te meten. Daarnaast meet de patch lichaamstemperatuur, ademhaling en lichaamshouding. De hoofd unit slaat deze data op. Het is vervolgens mogelijk de data draadloos te delen met zowel een eigen mobiel apparaat, als een zorgverlener. Een huisarts kan op deze manier bijvoorbeeld oudere patiënten op afstand volgen en informatie gelijk beoordelen. De draadloze eigenschap van de patch maakt het bovendien voor de drager mogelijk vrij te bewegen, zonder restricties. Het product is klaar voor gebruiksstudies.

Nu meer mensen langer leven en daarmee het aantal chronisch zieken stijgt, wordt mobiele gezondheidszorg steeds belangrijker. Het maakt het mogelijk om patiënten constant vanaf een afstand te monitoren. Bovendien kunnen hiermee behandelingen persoonlijker worden, waardoor de kans groter is dat een behandeling aanslaat bij de patiënt. Dat het onder de streep ook scheelt in kosten, is een bijkomend voordeel. Video:

###Holst###