IBM geeft KidSmarts cadeau

ma 4 januari 2016 - 12:08
IBM-kinderspelcomputer
Patiënt
Nieuws

Op woensdag 16 december leverde IBM twee computers speciaal voor kleine kinderen af bij het Haga: zogenoemde KidSmart Early Learning Centre computers. Een verlaat cadeau ter ere van de opening van het nieuwe JKZ. De kleurige KidSmart-computers worden geplaatst op de polikliniek Perinatologie/Gynaecologie en de verpleegafdeling Neurologie, waar ze een aanwinst zijn voor de jongste bezoekers.

“IBM wilde het JKZ graag iets geven voor de opening  van de nieuwbouw. En wat past er beter bij de doelgroep van het JKZ dan de KidSmart, met zijn kindvriendelijke toetsenbord, vrolijke muis en educatieve en leuke spellen”, licht Nicky Hekster, Industry Technical Leader Healthcare & LifeSciences Benelux van IBM toe.

Niet alleen in het JKZ, maar ook op veel andere afdelingen en poliklinieken van het HagaZiekenhuis komen vaak kinderen. Er is voor gekozen om de KidSmarts te plaatsen op de verpleegafdeling Neurologie en de polikliniek Perinatologie/Gynaecologie. Yvonne Drabbe, zorgcoördinator Neurologie, en Antwine de Bruijn, unithoofd afdeling Perinatologie/Gynaecologie, nemen de kleurige computer, ingebouwd in een stoer en stevig bureau en compleet met tweepersoonsbankje van harte in ontvangst.

Minder zwaar

Unithoofd Neurologie Bregje Hendriks beschrijft welke behoefte wordt vervuld met de komst van de KidSmart: “Op onze afdeling zijn patiënten erg ziek. Als kinderen op bezoek komen, kunnen zij het beeld van onze afdeling vermengen met het spelen op de computer. Daardoor zullen ze het bezoek aan onze afdeling als minder zwaar gaan ervaren.” Antwine voegt daaraan toe: “Het is heel fijn om juist op een volwassen poli iets te spelen te hebben voor kinderen. Naar onze poli komen natuurlijk vaak kinderen mee met hun moeder; op deze manier wordt het wachten met mama in de wachtkamer toch heel leuk.”

Alona Sharabani, accountmanager Healthcare NL van IBM licht het KidSmart Early Learning Program toe, een wereldwijd programma van IBM dat al tien jaar bestaat. “Met dit programma maken we het gebruik van computers beschikbaar voor kinderen van 3 t/m 7 jaar, die dat zonder sponsoring niet zouden hebben. IBM heeft eerder een KidSmart geschonken aan de SEH, toen nog op locatie Sportlaan.”

Door: Hagavrienden