Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
13 oktober 2017
Artikel delen

IBM, UC San Diego gaan AI inzetten voor gezonder leven

IBM Research en de University of California San Diego hebben een meerjarige overeenkomst aangekondigd waarin beide partijen gaan samenwerken op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Het doel van het project is om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren alsook ouderen in staat stellen langer zelfstandig te laten wonen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Voor de samenwerking wordt het nieuwe Artificial Intelligence for Healthy Living Center (AIHL) opgericht, waarin kennis op het gebied van technologie, AI en life sciences wordt gebundeld. De onderzoeksfaciliteit richt zich op de thema’s Healthy Aging en de Human Microbiome.

De samenwerking maakt onderdeel uit van het IBM Cognitive Horizons Network, een internationaal consortium waarin verschillende universitaire instellingen met IBM zoeken naar de rol van AI bij de verbetering van de volksgezondheid.

###imunityproject###

Langer leven, meer kwaliteit van leven

De algemene doelstelling van het project is de ontwikkeling van een zogeheten cognitief kader voor een ondersteunende leefomgeving die ouderen in staat stelt om langer te leven en een hogere levenskwaliteit te hebben. Een andere doelstelling is om de invloed van de menselijke microbioom te ontdekken en te verbeteren. De onderzoekers verwachten dat tijdens het project algoritmen voor het begrijpen, modelleren en personaliseren worden ontwikkeld.

Gedurende vijf jaar zal worden bekeken hoe de cognitieve prestaties van ouderen zich ontwikkelen op basis van dagelijkse gewoontes, omgevingsfactoren, genetica en het microbioom. Hiermee willen de onderzoekers het verouderingsproces nauwkeurig in kaart brengen en AI en robotica inzetten voor persoonlijke interventies.

IBM presenteerde eind vorig jaar nog een robot voor ouderen genaamd Multi-Purpose Eldercare Robot Assistant (MERA). Daarvoor werkte IBM samen met met Rice University. 

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen