Search
Close this search box.
Search

IBM, UC San Diego gaan AI inzetten voor gezonder leven

IBM Research en de University of California San Diego hebben een meerjarige overeenkomst aangekondigd waarin beide partijen gaan samenwerken op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Het doel van het project is om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren alsook ouderen in staat stellen langer zelfstandig te laten wonen.

Voor de samenwerking wordt het nieuwe Artificial Intelligence for Healthy Living Center (AIHL) opgericht, waarin kennis op het gebied van technologie, AI en life sciences wordt gebundeld. De onderzoeksfaciliteit richt zich op de thema’s Healthy Aging en de Human Microbiome.

De samenwerking maakt onderdeel uit van het IBM Cognitive Horizons Network, een internationaal consortium waarin verschillende universitaire instellingen met IBM zoeken naar de rol van AI bij de verbetering van de volksgezondheid.

###imunityproject###

Langer leven, meer kwaliteit van leven

De algemene doelstelling van het project is de ontwikkeling van een zogeheten cognitief kader voor een ondersteunende leefomgeving die ouderen in staat stelt om langer te leven en een hogere levenskwaliteit te hebben. Een andere doelstelling is om de invloed van de menselijke microbioom te ontdekken en te verbeteren. De onderzoekers verwachten dat tijdens het project algoritmen voor het begrijpen, modelleren en personaliseren worden ontwikkeld.

Gedurende vijf jaar zal worden bekeken hoe de cognitieve prestaties van ouderen zich ontwikkelen op basis van dagelijkse gewoontes, omgevingsfactoren, genetica en het microbioom. Hiermee willen de onderzoekers het verouderingsproces nauwkeurig in kaart brengen en AI en robotica inzetten voor persoonlijke interventies.

IBM presenteerde eind vorig jaar nog een robot voor ouderen genaamd Multi-Purpose Eldercare Robot Assistant (MERA). Daarvoor werkte IBM samen met met Rice University. 

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Dragon Medical One MCL
Dragon Medical One bespaart MCL-artsen tot 45 minuten per dag 
preventie
Europese subsidies beschikbaar om preventie digitaal te ondersteunen
Onderzoeksdata Lowlands
Onderzoeksdata verzamelen tijdens Lowlands
Nierschade onderzoek
Zoektocht naar eerder vaststellen nierschade met AI
Longaandoeningen
Nieuwe perspectieven bij longaandoeningen
Volg jij ons al?