Studenten zorg kunnen ICT&health World Conference gratis bezoeken

6 mei 2024
Digitalisering
Nieuws

Nog ruim een week, dan opent Bianca Rouwenhorst van het ministerie van VWS de eerste ICT&health World Conference. In het MECC in Maastricht verzamelen zich gedurende drie dagen (14-16 mei) honderden experts en duizenden bezoekers uit Nederland, Europa en daarbuiten. Hun doel: kennis overbrengen en vergaren over de nieuwste trends en ontwikkelingen met betrekking tot innovatie in en van de zorg. Digitalisering en de opkomst van hybride zorg spelen hierin een belangrijke rol. Ook voor studenten van zorgopleidingen is het een must om op de hoogte te zijn van wat er op hen af gaat komen nu de zorg digitaal transformeert. Reden voor ICT&health om een bezoek aan de conferentie voor deze doelgroep laagdrempelig te maken.

“In de samenwerking tussen de universiteit en het ziekenhuis zijn we ook begonnen met het opleiden van toekomstige zorgmanagers, zowel in bachelor als master-opleidingen, in de toepassing van digitalisering in de zorg, maar ook in het gebruik van bijvoorbeeld artificial intelligence. We zijn hier grote stappen in aan het zetten.”

Het citaat hierboven is van Marieke Spreeuwenberg, professor Zorginnovatie en Digitale Transformatie, Universiteit Maastricht, uit een interview met haar en Maastricht UMC+ bestuursvoorzitter Helen Mertens in ICT&health 2, 2024 (beiden spreken ook op het congres). Het citaat onderstreept hoe groot het belang is voor studenten van zorgopleidingen, van MBO tot wetenschappelijk onderwijs, om nu al in aanraking te komen met technologische en digitale innovaties van zorgproces, behandeling, diagnostiek en werkwijze die op hen af komen.

Uitgebreid platform

ICT&health benadrukt het belang hiervan onder meer in een hechte samenwerking met vooraanstaande onderwijsinstituten zoals de HAN en InHolland. In elke editie worden aspecten belicht waar studenten zorg & welzijn in hun dagelijkse werkende bestaan mee te maken gaan krijgen, en die nu al vertaald worden naar het curriculum van hun opleidingen. Ook tijdens de driedaagse ICT&health World Conference geven we zorgopleidingen een uitgebreid platform.

Dat is echter niet de enige reden waarom het voor studenten van zorgopleidingen goed is om af te reizen naar het MECC in Maastricht. Tijdens de conferentie wordt namelijk ook de impact van technologie en digitalisering op hun toekomstige zorgpraktijk vanuit allerlei hoeken belicht. Wet- en regelgeving, ethiek, benodigde digitale vaardigheden, alles komt aan bod via een breed speelveld aan (inter)nationale sprekers en sessies.

Gratis toegang

Om het voor studenten en hun opleidingen nog makkelijker te maken om met groepen naar het congres te komen, heeft ICT&health samen met partners besloten de toegangsticket gratis te maken. Op een kleine bijdrage in de administratiekosten van 15 euro na, is een ticket voor 1, 2 of drie dagen dus gratis aan te vragen.

“We vinden het belangrijk dat de toekomstige generatie zorgprofessionals zich op de hoogte kan stellen van wat er op hen af komt”, stelt ICT&health-oprichter Tom Xhofleer, “Zij kunnen ervaringen en kennis opdoen en uitwisselen, en hierover met de sprekers en andere bezoekers van gedachten wisselen. Ik hoop dan ook dat ze hier op grote schaal gebruik van gaan maken.”

Meer weten? Neem contact op met de organisatie van het congres: (events@icthealth.nl).
Of kijk op onze website. Hier kunnen studenten en hun begeleiders zich ook meteen registreren.