IDC: health komende vijf jaar drijvende kracht achter groei IT-omzet

5 februari 2016
medicine-digitaal
Technologie
Nieuws

De gezondheidssector is de komende vijf jaar één van de drijvende krachten achter de groei van de mondiale omzet in IT. dat stelt marktonderzoeksbureau IDC Worldwide Semiannual IT Spending Guide: Vertical and Company Size.

In totaal groeit de IT-omzet tussen 2015 en 2019 van 2,46 biljoen dollar naar ruim 2,8 biljoen dollar. De gezondheidszorg is de komende vijf jaar de snelst groeiende vertical, met een jaarlijkse gemiddelde groei van 5,5 procent.

Uitgaven stijgen de komende vijf jaar het hardst als het gaat om software (op locatie en cloudgebaseerd), met een jaarlijkse gemiddelde groei tot 2019 van 6,7 procent. Deze groei wordt geleid door de verticals healthcare en financiële dienstverlening. Hardware blijft het grootste marktsegment, waar 40 procent van alle omzet in IT naartoe gaat, zo stelt IDC.

Enterprise infrastructuur (servers en storage) groeien binnen hardware het hardst de komende vijf jaar. De grootste groeimogelijkheden voor deze producten bevinden zich in de telecommunicatie en, opnieuw, bij gezondheidsinstellingen.