Ierland heeft haar eerste digitale baby, met de naam Emily

7 december 2016
Nieuws

De aankomende drie jaar wordt er in Ierland een digitaal systeem uitgerold, waarin de medische gegevens van pasgeboren kinderen zullen worden opgeslagen. Baby Emily, geboren op zaterdag 3 december als dochter van Ellen Shine en Aidan Cotter, met een gewicht van 3300 gram, is één van de eerste van een groep van pasgeborenen en hun moeders, die een elektronisch patiëntendossier krijgt vanaf de geboorte.

De medische gegevens kunnen worden geraadpleegd door artsen waar en wanneer het nodig is. Minister van Volksgezondheid Simon Harris zegt dat dit initiatief een belangrijke stap voorwaarts is de nationale zoektocht naar een digitaal zorgsysteem en het toont ook de commitment en bereidwilligheid van de regering om de services rondom zwangerschappen te verbeteren.

De eerste ter wereld

Het “moeder en baby” medisch-managementsysteem van de HSE (Ireland’s Health Services) ging afgelopen zaterdag live in het ziekenhuis van Cork en zal de komende drie jaar door heel Ierland worden uitgerold. De eerstvolgende ziekenhuizen die het systeem zullen implementeren zijn University Hospital Kerry, het Rotunda Hospital en het National Maternity Hospital in Dublin.

Volgens de HSE is dit systeem het eerste nationale elektronische patiëntensysteem voor kraamzorg ter wereld!