Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

‘Ik besloot mijn eigen dokter te worden’

In een artikel in het NRC vertelt de Israëlische Avi Yaron (46) hoe hij zijn eigen medische instrumentenmaker werd.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Yaron studeerde elektrotechniek aan de Tel Aviv University en heeft een MBA van Boston University en richtte Visionsense  op, dat neurochirurgische instrumenten maakt. Hij vindt dat mensen beter voor zichzelf moeten zorgen en dat artsen zich daarop moeten richten. Preventie en het voorkomen van stress en depressie. ‘Ik zou willen dat we minder snel een medicijn nemen voor pijn, maar luisteren naar wat ons lichaam zegt.’

Op zijn 26e kreeg Yaron de diagnose dat hij een hersentumor had. Een second en third opinion bevestigde het verhaal. Hij besloot zich te laten opereren. Maar na een jaar was de tumor terug. Door deze opmerking van zijn chirurg, werd hij getriggerd zelf een nieuw instrument te ontwikkelen. "Je hebt geluk, de tumor groeit langzaam. Hopelijk is er iemand die in de tussentijd zo’n instrument uitvindt, zodat ik je kan opereren.” Yaron liet zich succesvol opereren en richtte daarna zijn bedrijf op, dat inmiddels succesvol is. Lees hier het NRC artikel.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen