Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

In slaap gesust met je mobieltje

Big Health, opgericht in 2010 in Oost Londen, is het best bekend door de “Sleepio” app, ontwikkeld om mensen in slaap te krijgen via cognitive gedragstherapie (CBT). De oprichters, Peter Hames en Colin Espie, hebben zojuist twaalf miljoen dollar opgehaald om nieuwe apps en producten te ontwikkelen die de geestelijke gezondheid van mensen moet verbeteren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het bedrijf breidde uit naar de VS vorig jaar en Sleepio is nu uitgerold bij 750.000 medewerkers van bedrijven waaronder Linkedin en Comcast. De laatste investeringsronde werd geleid door de in Londen gevestigde vermogensbeheerder Octopus Ventures, dat ook geinvesteerd heeft in gezonde snack startup Graze en in Fitnessketen GymBox.

Andere investeerders zijn onder andere Kaiser Permanente Ventures, Index Ventures, Sean Duffy (CEO van Omada Health), en jamJar Investments, het Britse Investeringsfonds achter de Innocent drankjes. Zij voegen zich bij bestaande investeerders Esther Dyson en voormalig Google Ventures partner Peter Read.

Ethische benadering

“Deze nieuwe investering geeft ons de mogelijkheid ons doel om miljoenen mensen geestelijk gezonder te maken sneller te bereiken. En door het aantal bedrijven waar we mee werken onze producten verder te ontwikkelen. Zodoende kunnen we een steeds breder scala van psychische problemen bedienen. Dat doel kunnen we echter alleen halen door ons te blijven inzetten voor op feiten gebaseerde oplossingen die echte resultaten geven aan gebruikers en zodoende een sterke nieuwe medische industrie creëren." Aldus Peter Hames, CEO van Big Health.

Het bedrijf heeft inmiddels 14 academische onderzoeken gepubliceerd en claimt dat haar producten gebaseerd zijn op baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.

Professor Colin Espie, mede-oprichter en hoofd medische dienst van Big Health: “We moedigen onafhankelijke onderzoekers aan om onze producten te evalueren en hun bevindingen te publiceren. Wij geloven dat een ethische benadering om oplossingen in de gezondheidszorg te krijgen een kritische waarde is, niet een ongemak."

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen