Search
Close this search box.
Search

In slaap gesust met je mobieltje

Big Health, opgericht in 2010 in Oost Londen, is het best bekend door de “Sleepio” app, ontwikkeld om mensen in slaap te krijgen via cognitive gedragstherapie (CBT). De oprichters, Peter Hames en Colin Espie, hebben zojuist twaalf miljoen dollar opgehaald om nieuwe apps en producten te ontwikkelen die de geestelijke gezondheid van mensen moet verbeteren.

Het bedrijf breidde uit naar de VS vorig jaar en Sleepio is nu uitgerold bij 750.000 medewerkers van bedrijven waaronder Linkedin en Comcast. De laatste investeringsronde werd geleid door de in Londen gevestigde vermogensbeheerder Octopus Ventures, dat ook geinvesteerd heeft in gezonde snack startup Graze en in Fitnessketen GymBox.

Andere investeerders zijn onder andere Kaiser Permanente Ventures, Index Ventures, Sean Duffy (CEO van Omada Health), en jamJar Investments, het Britse Investeringsfonds achter de Innocent drankjes. Zij voegen zich bij bestaande investeerders Esther Dyson en voormalig Google Ventures partner Peter Read.

Ethische benadering

“Deze nieuwe investering geeft ons de mogelijkheid ons doel om miljoenen mensen geestelijk gezonder te maken sneller te bereiken. En door het aantal bedrijven waar we mee werken onze producten verder te ontwikkelen. Zodoende kunnen we een steeds breder scala van psychische problemen bedienen. Dat doel kunnen we echter alleen halen door ons te blijven inzetten voor op feiten gebaseerde oplossingen die echte resultaten geven aan gebruikers en zodoende een sterke nieuwe medische industrie creëren." Aldus Peter Hames, CEO van Big Health.

Het bedrijf heeft inmiddels 14 academische onderzoeken gepubliceerd en claimt dat haar producten gebaseerd zijn op baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.

Professor Colin Espie, mede-oprichter en hoofd medische dienst van Big Health: “We moedigen onafhankelijke onderzoekers aan om onze producten te evalueren en hun bevindingen te publiceren. Wij geloven dat een ethische benadering om oplossingen in de gezondheidszorg te krijgen een kritische waarde is, niet een ongemak."

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Wervingscampagne
Bijzondere wervingscampagne Reinier de Graaf
Neuromorphic Computing
Elektronische devices gebaseerd op neuromorphic computing
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
Volg jij ons al?