Search
Close this search box.
Search

Infopunt innovatie in Rijnstate geopend

Het Rijnstate heeft deze week het Infopunt innovatie in gebruik genomen. Daar vinden patiënten, hun naasten of begeleiders, maar ook bezoekers, onder andere hulp bij het gebruik van digitale middelen. Daarnaast kunnen zij bij het Infopunt ook een indruk krijgen van de (toekomstige) inzet van digitale middelen in innovaties en nieuwbouwprojecten bij het Rijnstate.

Het Infopunt innovatie dat deze week in het Rijnstat geopend is, bestaat uit en balie met vier computers. Het Infopunt is speciaal opgezet voor patiënten, hun naasten, begeleiders en bezoekers. Onder begeleiding van een vrijwilliger worden zij daar voorgelicht over digitale ontwikkelingen en innovaties in Rijnstate. `

Oefenen bij het Infopunt

Patiënten en bezoekers die het Infopunt innovatie bezoeken kunnen op de daar aanwezige computers oefenen, filmpjes bekijken en hulp krijgen van een vrijwilliger. Naast de vrijwilligers wordt het Infopunt ook ‘bemand’ door robot Jamie, of James. Dat is de sociale zorgrobot die vorig jaar zomer in het Rijnstate op proef geïntroduceerd werd.

Maar er is meer. “Naast het hulp bieden bij de inzet van digitale middelen, heeft het Infopunt innovatie tot doel om patiënten en bezoekers meer vertrouwd te laten raken met innovaties die Rijnstate nu al inzet”, vertelt Hans Schoo, bestuurslid van het Rijnstate.

Fysieke plek zeer welkom

De Cliëntraad van het Rijnstate is zeer te spreken over het Infopunt. En dan met name ook over het feit dat er nu een fysieke plek is waar patiënten en bezoekers terecht kunnen voor hulp en begeleiding bij het gebruik van digitale middelen.

“De inzet van innovaties en digitale middelen vraagt om anders denken en handelen en om steeds meer digitale vaardigheden van de patiënt. Die vaardigheden zijn helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. De Cliëntenraad vraagt daarom nadrukkelijk extra aandacht voor deze groep patiënten”, aldus Annette Laarman, voorzitter van de Cliëntenraad van Rijnstate.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
DigiPunt zorg
DigiPunt, thuismonitoring astmapatiënten en digitale recepten
Financiering passende zorg
Subsidieoproep passende zorg in verpleging en verzorging
diagnostiek
Goede zorg begint met goede diagnostiek
transformatieplan CWZ
Positieve beoordeling voor transformatieplan CWZ
Regioplannen NZa
NZa pleit voor meer meetbare doelen in regioplannen
e-learning
E-learning breder ingezet bij digitalisering ziekenhuizen
De WHO heeft onlangs de kick-off gegeven voor het Global Initiative on Digital Health (GIDH). Het doel van het initiatief is om de implementatie van de ‘Wereldwijde strategie voor digitale gezondheidszorg 2020-2025’ te versterken en te versnellen.
Global Initiative on Digital Health officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Volg jij ons al?