Search
Close this search box.
Search
Door | Deloitte

Informatie-app Medimapp in zorgtechnologie top 50 Deloitte

Soulve Innovations, ontwikkelaar van zorginformatie-app MediMapp, is een van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. Dat blijkt uit de eerder deze week gepubliceerde Technology Fast 50 van consultancybureau Deloitte. MediMapp is een van de weinige zorgtechnologiebedrijven in deze lijst.

De selectie, georganiseerd door Deloitte, wordt jaarlijks verkozen op basis van uitzonderlijke groeiprestaties. Bedrijven die deel uitmaken van deze top 50 hebben meestal een groeipercentage variërend van honderden tot een paar duizend procent per jaar. De ranking wordt bepaald op basis van de procentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar (2015-2018).

Overzicht in zorgtraject

De Medimapp-app is gericht op ziekenhuizen en heeft tot doel om in één overzicht het gehele zorgtraject in beeld te brengen. Een aantal Nederlandse ziekenhuizen, zoals het Jeroen Bosch ziekenhuis, VieCuri en het Antoni van Leeuwenhoek zet de app al in om de informatievoorziening aan patiënten te verbeteren. De app bestaat in vier varianten, waaronder een voor meer complexe zorgtrajecten en analyse-variant voor artsen en zorgmanagers. Zo’n 200.000 patiënten in Nederland zouden de app inmiddels gebruiken.

Ondersteunen relatie patiënt-zorgverlener

CEO Vincent Schot van Soulve noemt de nominatie een bevestiging en extra motivatie om hard te blijven werken aan de missie; van het bedrijf: toegankelijke en transparante zorg voor iedereen. “Het is juist mooi dat wij, als bedrijf dat zich richt op de gezondheidszorg, dit soort groei kunnen laten zien. Voor ons is het van belang dat de relatie tussen patiënt en zorgverlener steeds verder ondersteund worden met digitale toepassingen. Samen met onze bijzondere klanten brengen wij dit dagelijks in de praktijk.”

MediMapp is hoofdproduct van Soulve Innovations en claimt zorgtrajecten voor ruim 100 unieke aandoeningen inzichtelijk te maken. Dit betekent volgens het bedrijf dat ingewikkelde zorgprocessen door middel van Artificial Intelligence op informatiesystemen (zoals EPD’s) voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk worden gemaakt. Zonder extra registratielast ontvangen artsen en patiënten relevante informatie gedoseerd en op het juiste moment via een digitaal platform.

Daarnaast worden specialistische e-health oplossingen (zoals keuzehulpen, thuis monitoring, chatbots en videobellen) geïntegreerd, waardoor er voor patiënten én zorgverleners één duidelijk overzicht zou ontstaan door middel van een tijdlijn. De adoptie van het platform zou gemiddeld ruim 75 procent zijn De resultaten van MediMapp dragen volgens Soulve bij aan actuele thema’s zoals Value Based Healthcare en netwerkzorg en vormen belangrijke waarden, waardoor zorginstellingen zich kunnen onderscheiden.

Technology Fast 50

De twintigste editie van de Technology Fast 50 2019 omvat de volgens Deloitte snelst groeiende technologiebedrijven. Het consultancybureau publiceerde de top 50 eerder deze week. De ranking wordt op donderdag 10 oktober in Amsterdam bekend gemaakt. Het gaat volgens Ivo Meij, senior Manager bij Deloitte om bedrijven die zo bedreven zijn in de inzet van technologie dat zij bestaande markten ontwrichten en/of nieuwe markten aanboren.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Innovation Partner
Door
Lees ook
DigiPunt zorg
DigiPunt, thuismonitoring astmapatiënten en digitale recepten
Financiering passende zorg
Subsidieoproep passende zorg in verpleging en verzorging
diagnostiek
Goede zorg begint met goede diagnostiek
transformatieplan CWZ
Positieve beoordeling voor transformatieplan CWZ
Regioplannen NZa
NZa pleit voor meer meetbare doelen in regioplannen
e-learning
E-learning breder ingezet bij digitalisering ziekenhuizen
De WHO heeft onlangs de kick-off gegeven voor het Global Initiative on Digital Health (GIDH). Het doel van het initiatief is om de implementatie van de ‘Wereldwijde strategie voor digitale gezondheidszorg 2020-2025’ te versterken en te versnellen.
Global Initiative on Digital Health officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Volg jij ons al?