Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Innovators strijden tijdens Prototype This om beste overheidsapp voor burgers

Ambtenaren, zorgprofessionals en andere ‘innovators’ strijden tijdens het event ‘Prototype This’ om de beste overheidsapp voor burgers te bedenken. De teams ontwikkelen een concreet concept, waarvan er één daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

‘Prototype This’ vindt op 12 september plaats en is onderdeel van PinkValley, een programma met als doel dienstverlening richting burgers te verbeteren.

Tijdens ‘Prototype This’ presenteren personen, zogenaamde challengers, hun idee aan het begin van de dag. Andere aanwezigen sluiten zich dan aan bij een challenger om het idee verder uit te werken tot een prototype. Op het einde van de dag worden de uitgewerkte ideeën gepresenteerd aan een jury. Zij kiezen uiteindelijk drie voorlopige winnaars die op 25 september tijdens het PinkRoccade-event ‘Innoveren doe je samen’ in ’t Spant te Bussum hun idee mogen presenteren. Bijna 1000 beslissingsbevoegden van gemeenten en directeuren van zorgorganisaties kiezen dan de winnaar. De winnende app wordt daadwerkelijk ontwikkeld.

Ideeën concreet maken
Bart Gelsing, Development Manager bij PinkRoccade Local Government en verantwoordelijk voor PinkValley: ‘De eerste dag van PinkValley, ‘Friet Friday’, was een groot succes. In totaal mochten we 30 deelnemers verwelkomen en hebben de groepen al hele mooie dingen laten zien.

Zoals het idee om een Über voor leerlingenvervoer te maken, de gemeentepolitiek meer een gezicht geven of om mensen met een beperking te ondersteunen tijdens hun OV-reis. Alle ideeën die worden uitgewerkt tijdens ‘Prototype This’ zijn op de website http://pinkvalley.tumblr.com/ te vinden.

We kijken ernaar uit om de tweede fase in te gaan en deze ideeën verder te concretiseren. Als dit met dezelfde energie gebeurt, weet ik zeker dat de bezoekers van het event ‘Innoveren doe je samen’ prachtige pitches te horen en te zien krijgen.’

Community opbouwen

PinkValley moet het startpunt worden van een community vernieuwers. Kim Spinder, innovator en inhoudelijk betrokken bij PinkValley: ‘Met PinkValley willen we echt een bijdrage leveren aan de maatschappij. De overheid heeft hier een belangrijke rol in. Door juist mensen uit verschillende disciplines bij elkaar te brengen krijg je andere inzichten. De één vliegt bijvoorbeeld een probleem aan vanuit de techniek en de ander vanuit de burger. Ze hebben echter wel een gezamenlijk doel, namelijk werken aan ‘andere’ concepten waar jij en ik beter van worden. Deze beweging eindigt dan ook niet op 25 september.’

Aanmelden
Ambtenaren bij gemeenten, zorgprofessionals, experts en studenten, maar ook burgers die een goed idee voor een app hebben of een idee willen uitwerken zijn uitgenodigd om mee te doen. PinkValley richt zich dus niet alleen op mensen die kunnen programmeren, maar nodigt juist iedereen uit om mee te doen. Geïnteresseerden kunnen zich via http://www.meetup.com/Pinkvalley/events/189541362/ aanmelden voor ‘Prototype This’, dat plaatsvindt op 12 september 2014 bij PinkRoccade Healthcare in Apeldoorn vanaf 9.30 uur.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen