Insuline-app Sanofi krijgt goedkeuring FDA

Het Franse farmaciebedrijf Sanofi heeft van de Amerikaanse gezondheidsorganisatie FDA goedkeuring gekregen voor een smartphone-app met een ingebouwde calculator die de hoeveelheid benodigde insuline berekent voor diabetes-patiënten. De clearance werd eind vorige maand afgegeven door de FDA.

Uit documenten die door Sanofi bij de FDA zijn ingediend bevat de app genaamd My Dose Coach naast het adviseren van insulinedoses ook informatie over de ziekte diabetes zelf. Sanofi is wat betreft mobile health geen onbekend in de app store. Het bedrijf biedt al de populaire app Food Tracking waarmee gebruikers hun eetritme kunnen monitoren. Ook geeft de app informatie over bijvoorbeeld de hoeveelheid calorieën in voedingsmiddelen. In totaal telt de database in de app zo’n 25.000 ‘food items’.

Sanofi is overigens niet de eerste die met succes met een diabetes-app langs de FDA komt. Begin dit jaar kreeg het farmaciebedrijf Eli Lilly al toestemming voor zijn nieuwe app Mobile Dose, een doserings- en management-app voor Humalog, een suspensie voor injectie in patronen. Deze app is beschikbaar in een variant voor gebruikers en een voor zorgverleners.

De eerste insuline-app die FDA clearance kreeg is ontwikkeld door Roche. De app Accu-Chek Connect werd in 2015 gelanceerd en is de opvolger van Accu-Chek Plus die al sinds enkele jaren beschikbaar is. Met de nieuwe versie kunnen gebruikers onder meer met de companion app communiceren via Bluetooth Low Energy en hun bloedsuikerwaarden opslaan in de cloud.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
kruizinga
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Pallas Reactor Petten
Kuipers belooft volledige financiering voor reactor medische isotopen  
corona
ChatGPT kan helpen om vaccinatiegraad te verhogen  
Volg jij ons al?