Insuline-app Sanofi krijgt goedkeuring FDA

7 april 2017
Nieuws

Het Franse farmaciebedrijf Sanofi heeft van de Amerikaanse gezondheidsorganisatie FDA goedkeuring gekregen voor een smartphone-app met een ingebouwde calculator die de hoeveelheid benodigde insuline berekent voor diabetes-patiënten. De clearance werd eind vorige maand afgegeven door de FDA.

Uit documenten die door Sanofi bij de FDA zijn ingediend bevat de app genaamd My Dose Coach naast het adviseren van insulinedoses ook informatie over de ziekte diabetes zelf. Sanofi is wat betreft mobile health geen onbekend in de app store. Het bedrijf biedt al de populaire app Food Tracking waarmee gebruikers hun eetritme kunnen monitoren. Ook geeft de app informatie over bijvoorbeeld de hoeveelheid calorieën in voedingsmiddelen. In totaal telt de database in de app zo’n 25.000 ‘food items’.

Sanofi is overigens niet de eerste die met succes met een diabetes-app langs de FDA komt. Begin dit jaar kreeg het farmaciebedrijf Eli Lilly al toestemming voor zijn nieuwe app Mobile Dose, een doserings- en management-app voor Humalog, een suspensie voor injectie in patronen. Deze app is beschikbaar in een variant voor gebruikers en een voor zorgverleners.

De eerste insuline-app die FDA clearance kreeg is ontwikkeld door Roche. De app Accu-Chek Connect werd in 2015 gelanceerd en is de opvolger van Accu-Chek Plus die al sinds enkele jaren beschikbaar is. Met de nieuwe versie kunnen gebruikers onder meer met de companion app communiceren via Bluetooth Low Energy en hun bloedsuikerwaarden opslaan in de cloud.