Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
6 juni 2016
Artikel delen

Intel Capital investeert 10 miljoen dollar in medische AI start-up

Lumiata, een onderneming die zich bezig houdt met voorspellende analyses gebaseerd op een AI-platform, heeft 10 miljoen dollar van Intel Capital binnengehaald via een financieringsronde. Lumiata levert organisaties in de gezondheidszorg risico-management systemen die een veelheid aan datstromen met elkaar combineren om tot betere risico-analyses te komen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie
Lumiata is in 2013 opgericht. In totaal heeft Lumiata via Intel Capital en bestaande investeerders – zoals Blue Cross Blue Shield Venture Partners, Sandbox Industries en Khosla Ventures – 20 miljoen dollar opgehaald.

De organisatie stelt de financiering te gebruiken om het gebruik van kunstmatige intelligentie versneld toe te passen. Zo wil Lumiata het voor partijen zoals ziektekostenverzekeraars, healthcare professionals en gezondheidsaanbieders mogelijk maken om risico- en zorgmanagement toe te passen bij het bereiken van een meer gepersonaliseerde zorg.

Lumiata stelt dat de steeds complexere business modellen binnen de gezondheidszorg nopen tot betere vormen van risico-analyses en –beheer. Circa 30 procent van alle aanbieders van zorg maakt al gebruik van overeenkomsten waarbij de gevolgen van fouten samen opgepakt worden. Dit percentage zal tegen 2020 zeker verdubbeld zijn.

Risico’s van individu berekenen

De beperkte mogelijkheden om claims en klinische data te delen en te analyseren in realtime maakt het volgens de onderneming lastig om tot effectief risicobeheer en kwalitatief goede uitkomsten te komen. Het combineren van uiteenlopende datastromen zoals wetenschappelijke gegevens, medische gegevens en data uit IoT-bronnen kan hier een antwoord op bieden. Lumiata stelt dat het zelfs mogelijk wordt om via het integreren van genoemde datastromen medische risico’s van elk individu binnen een populatie te berekenen. Intel ziet dit als een frisse aanpak van risicobeheer op basis van gezondheids analytics.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen