Isala komt met entertainment-app Enjoj, gips-app voor OLVG

13 juli 2018
Enjoj-app
Apps
Nieuws

Het Isala Ziekenhuis (Zwolle) gaat de Enjoj-app aanbieden aan mensen die in het ziekenhuis wachten op een opname of behandeling of op bezoek. De app is gratis te downloaden via de Apple App Store en Google Play. Hij biedt toegang tot onder meer tijdschriften, films en games. Verder maakte het Amsterdamse OLVG bekend een gips-app te introduceren.

De Enjoj-app biedt ook algemene informatie over Isala, naast nieuws en wetenswaardigheden van organisaties in de regio. Het maakt daarbij niet uit op welke locatie men is (Zwolle, Meppel, Kampen, Steenwijk. Heerde). De Enjoj app past zich aan de locatie aan. Het entertainment en de informatie wordt aangeboden vanuit de locatie waar men zich bevindt.

Vooralsnog in pilot

Johan Jonker, manager Gastvrijheid, stelt dat het vooralsnog om een pilot gaat die tot eind 2018 duurt. "Tijdens deze periode onderzoeken we de ervaringen van gebruikers. Is de app bijvoorbeeld makkelijk in het gebruik? Maakt de app waar wat het zegt te zijn: 'de ideale wachtverzachter' en zou deze app misschien de huidige tijdschriften kunnen vervangen? De resultaten bepalen uiteindelijk of Isala de app blijft aanbieden aan onze patiënten en bezoekers." Het Nijmeegse CWZ (Canisius Wilhelmina Ziekenhuis) besloot eind juni om tot eind 2018 in pilotvorm de Enjoj-app gratis aan te bieden als manier om de wachttijd voor bezoekers te veraangenamen. De app is afkomstig van startup Enjoj Software, dat volgens eigen zeggen al 12.000 gemeenten, bedrijven en andere organisaties aan zich zou hebben verbonden.

Gips-app OLVG

Het OLVG kwam begin juli met een gips-app, bedacht door gipsverbandmeester Lenny Keijlard. De app moet veel gestelde vragen beantwoorden zoals of je mag douchen met gips en wat helpt tegen jeuk. Verder staan er video's met oefeningen en handige tips in de OLVG-gipsapp. Vooral dit laatste zorgt ervoor dat de patiënt beter en sneller herstelt, verwacht Keijlard. Naast alle nuttige informatie en tips kbiedt de app de mogelijkheid om met één druk op de knop contact op te nemen met de gipskamer, onder meer voor vragen met spoed of voor het maken van een afspraak. De app ‘Gipskamer OLVG’ is gefinancierd door het OLVG-innovatiefonds en is gratis te downloaden voor iPhone en Android.