Kapitaalinjectie voor neurotechnologie-startup Rythm

wo 30 maart 2016 - 17:00
rhytm_dreem_05
Wetenschap
Nieuws

De Franse neurotechnologie-startup Rythm heeft 11 miljoen dollar opgehaald bij een recente investeringsronde. Tevens sloot het bedrijf samenwerkingsverbanden met enkele Franse toponderzoeksinstituten.

Rythm bracht dit jaar een wearable op de markt om het slaapritme te kunnen meten, genaamd de Dreem. De Dreem meet volgens de white paper op basis van sensoren en hersengolven de ‘diepte’ van de slaap van de gebruiker. Indien de gebruiker in diepe slaap verkeert, wordt via de hoofdband een geluid geproduceerd die dit stadium van de nachtrust moet verlengen. Het geluid wordt overigens niet overgebracht via oordopjes, maar het geluid wordt direct op de schedel geprojecteerd. De wearable is bovendien zelflerend waardoor het apparaat een steeds nauwkeurig beeld krijgt van slaappatronen.

Doorontwikkelen
Tot de investeerders behoren onder meer telecomveteraan Xavier Niel en biotech-ondernemer dr. Laurent Alexandre. Naast het ophalen van kapitaal kondigde Rythme samenwerkingsverbanden aan met het French Armed Biomedical Research Institute en met de Université Paris Descartes. De onderzoeksinstituten zullen binnen de samenwerking de potentie van de Dreem onderzoeken.

Het nieuw verworven kapitaal zal worden aangewend om de Dreem door te ontwikkelen. Zo wordt gedacht aan onder meer virtual reality en de inzet van de Dreem ten behoeve van onderwijs en wetenschap. Rythm heeft naar eigen zeggen een team dat bestaat uit neurowetenschappers en medewerkers met de nodige kennis van hardware. Rythm claimt het grootste neurotechnologiebedrijf ter wereld te zijn.

###Rythm###