Karen Kruijthof lid raad van bestuur Amsterdam UMC

3 december 2018
Karen-Kruijthof
Bestuur
Nieuws

De Raad van Toezicht van fusiecombinatie Amsterdam UMC heeft dr. Karen Kruijthof per 14 februari 2019 benoemd tot lid van de raad van bestuur. Karen Kruijthof vult de vacature in, die is ontstaan door het vertrek van drs. Wouter Bos en de benoeming van prof. dr. Chris Polman tot zijn opvolger als voorzitter raad van bestuur VUmc en vicevoorzitter raad van bestuur AMC per 1 oktober 2018.

Sinds 1 oktober bestond de raden van bestuur van het Amsterdam UMC tijdelijk uit vier leden: naast prof. dr. Chris Polman zijn dat prof. dr. Hans Romijn (voorzitter raad van bestuur AMC en vicevoorzitter VUmc), drs. Frida van den Maagdenberg en prof. dr. Mark Kramer (allebei lid raden van bestuur). Met de benoeming van Karen Kruijthof is het bestuur weer compleet.

Focus op integratieprocessen

In de raad van bestuur van Amsterdam UMC zal Karen Kruijthof zich toeleggen op de verschuivingen van afdelingen tussen de beide locaties en de integratieprocessen, die voortkomen uit de fusie tussen AMC en VUmc. Ze zal ook de portefeuille HR, bonden en medezeggenschap beheren en zich richten op het stroomlijnen van innovatieprocessen. Kruijthof heeft ruime bestuurlijke ervaring als lid van de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam/Schiedam en heeft de fusie tussen beide ziekenhuizen mede vorm gegeven. Ze is daarbij onder meer verantwoordelijk geweest voor personele zaken, medezeggenschap en de verpleegkundige beroepsgroep. Het nieuwe lid van de RvB van Amsterdam UMC studeerde geneeskunde en bestuurskunde aan de Vrije Universiteit en promoveerde in Rotterdam op een onderzoek naar zeggenschap van medisch specialisten in Nederlandse ziekenhuizen. Daarbij werkte ze onder meer samen met het AMC, nu onderdeel van Amsterdam UMC.
  • Voorzitter Wouter Bos van de Raad van Bestuur van VUmc kondigde eind juni 2018 zijn vertrek per eind september aan bij Amsterdam UMC. Minister Hoekstra van Financiën had, mede namens Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) en Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Bos per 29 oktober benoemd tot bestuursvoorzitter bij Invest-NL. Deze onderneming faciliteert onder meer met financiering innovatie trajecten in sectoren zoals de zorg.
  • Chris Polman is sinds 2013 lid van de raad van bestuur van VUmc en sinds 2016 ook decaan. Hij is sinds 1986 werkzaam bij VUmc en geldt volgens een persbericht van Amsterdam UMC-locatie VUmc als eminent wetenschapper op het gebied van multiple sclerose (MS) en een bevlogen neuroloog. In 1994 werd hij benoemd tot hoogleraar neurologie.
  Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!