Search
Close this search box.
Search

Kempenhaeghe stapt over op HiX EPD, introduceert patiëntportaal

Kempenhaeghe is onlangs overgestapt op het elektronische patiëntendossier HiX van ChipSoft. Het expertisecentrum voor epileptologie, slaapgeneeskunde en neurocognitie stelt het EPD te willen gebruiken voor de integrale ondersteuning van zowel haar activiteiten in de gespecialiseerde ziekenhuiszorg als voor haar zorgverlening vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg). Vanwege de specifieke activiteiten van het expertisecentrum zijn er enkele modules op maat ontwikkeld.

Binnen het HiX-HiX ‘vloeit de intelligente ondersteuning voor de cure (ziekenhuiszorg) en care (langdurige zorg) in elkaar over’, wat volgens Kempenhaeghe uniek is in de wereld van EPD’s. Zo beschikken alle betrokken zorgverleners binnen de uiteenlopende verschillende zorglijnen toch over dezelfde (complete) gegevens. Met behulp van het geïntegreerde EPD verwacht Kempenhaeghe dat alle zorgprofessionals en overige medewerkers optimaal ondersteund worden tijdens hun werkproces.

Kempenhaeghe heeft aan het nieuwe EPD ook direct een zorgportaal gekoppeld voor patiënten en gemachtigde ouders en/of verzorgers. Zij kunnen in Mijn Kempenhaeghe (vooralsnog delen) van hun dossier inzien, wat moet bijdragen aan het vergroten van de regie van patiënten over hun zorgtraject. Het gaat onder meer om behandelverslagen en uitslagen van onderzoek.

Speciale modules ontwikkeld

Vanwege de specifieke activiteiten bij Kempenhaeghe (zoals op het gebied van onderzoek naar epilepsie en slaapstoornissen) heeft het instituut samen met ChipSoft enkele extra modules ontwikkeld. Voorbeelden van extra modules zijn de geïntegreerde epilepsieaanvalsregistratie, de slaapwaakvragenlijst en een rapportagemodule ten behoeve van cliënten in de langdurige zorg.

Ook heeft Kempenhaeghe samen met Chipsoft gewerkt aan een volledig nieuwe functionaliteit voor het Klinisch-Chemisch laboratorium van het instituut. Die toepassing is nu ook beschikbaar voor andere ziekenhuizen.

Geïntegreerd totaalpakket

Nico Geurts, lid raad van bestuur, stelt dat de keuze voor HiX past in de strategie van Kempenhaeghe, juist vanwege de beschikbaarheid van het EPD als geïntegreerd totaalpakket. “Als organisatie streven we vijf kernwaarden na. In onze relaties met leveranciers willen wij daaraan ook gehoor geven. Met de keuze voor ChipSoft als leverancier en HiX als systeem lukt dat. We willen samen toonaangevend zijn, continu ontwikkelen en groeien door te verbinden en perspectieven te combineren en we zijn onderling betrokken.”

“De grote uitdaging op het gebied van ICT-beheer zit altijd in het grote spectrum aan leveranciers en systemen”, vult Rob Santegoeds (manager I&A) aan in het nieuwsbericht van Kempenhaeghe. “Als je een geïntegreerde oplossing kunt bieden, zit daar aan de beheerkant per definitie een groot voordeel aan.”

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Regionale participatiehubs
Subsidie voor coalitievorming voor regionale participatiehubs
Wervingscampagne
Bijzondere wervingscampagne Reinier de Graaf
Neuromorphic Computing
Elektronische devices gebaseerd op neuromorphic computing
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
Volg jij ons al?