Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
11 december 2017
Artikel delen

Kleine technologische stappen kunnen patiënten grote voordelen bieden

Toen de nieuwste uitgave ICT&health op de persen lag, bereikte ons het bericht dat Niels Schuddeboom, alias @Shakingtree, was overleden. In het interview dat wij nog met hem mochten houden, sprak hij over zijn passie voor de zorgsector. ‘We moeten vertragen, terug naar de kern. Voor wie is de zorg’. Als communicatieadviseur, organisatieadviseur en als chronisch patiënt kende Niels alle uithoeken van de zorgsector.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Meedenken, kritische vragen stellen en zelf op het podium verschijnen om over zijn ervaringen met de zorg te vertellen. Dat was de kern van wat Niels Schuddeboom deed als organisatieadviseur in de zorg. In het interview met Niels in ICT&health 6, dat op 12 december verschijnt, vertelt Schuddeboom over zijn passie: het bieden van advies waarmee ontwikkelingen in de zorgsector echt verder komen.

Daartoe hoort ook deelname aan de ‘guerrilla’ waartoe Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van VWS toe had opgeroepen met als doel zorg en ICT dichter bij elkaar te krijgen. Voor Schuddeboom was dat aanleiding om het ziekenhuis waar hij wordt behandeld, te vragen waarom hij slechts illegaal met zijn oncoloog kon Skypen. “Toen bleef het toch wel stil. Zo’n guerrilla krijgt je niet zomaar.”

Klein kan ook groots zijn

Maar, geloofde Schuddeboom, het hoeft ook allemaal niet groots te zijn. Grote stappen kun je ook zetten met kleine technologische interventies die grote gevolgen hebben. Dat heeft pas echt toegevoegde waarde. Zoals een Skype-afspraak met de oncoloog, het thuis kunnen analyseren van bloed en de resultaten digitaal opsturen zodat, in het geval van Schuddeboom, de juiste chemo al klaar staat wanneer hij aankomt bij het ziekenhuis.

Niels Schuddeboom is op 2 december overleden, kort nadat besloten is om zijn behandelingen te staken. Op 9 december hebben naasten en vrienden afscheid mogen nemen van deze gedreven zorgactivist. Het team van ICT&health wenst Niels zijn vrouw Sanne en zoontje Sep veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen