Search
Close this search box.
Search

Kleine technologische stappen kunnen patiënten grote voordelen bieden

Toen de nieuwste uitgave ICT&health op de persen lag, bereikte ons het bericht dat Niels Schuddeboom, alias @Shakingtree, was overleden. In het interview dat wij nog met hem mochten houden, sprak hij over zijn passie voor de zorgsector. 'We moeten vertragen, terug naar de kern. Voor wie is de zorg'. Als communicatieadviseur, organisatieadviseur en als chronisch patiënt kende Niels alle uithoeken van de zorgsector.

Meedenken, kritische vragen stellen en zelf op het podium verschijnen om over zijn ervaringen met de zorg te vertellen. Dat was de kern van wat Niels Schuddeboom deed als organisatieadviseur in de zorg. In het interview met Niels in ICT&health 6, dat op 12 december verschijnt, vertelt Schuddeboom over zijn passie: het bieden van advies waarmee ontwikkelingen in de zorgsector echt verder komen.

Daartoe hoort ook deelname aan de ‘guerrilla’ waartoe Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van VWS toe had opgeroepen met als doel zorg en ICT dichter bij elkaar te krijgen. Voor Schuddeboom was dat aanleiding om het ziekenhuis waar hij wordt behandeld, te vragen waarom hij slechts illegaal met zijn oncoloog kon Skypen. “Toen bleef het toch wel stil. Zo’n guerrilla krijgt je niet zomaar.”

Klein kan ook groots zijn

Maar, geloofde Schuddeboom, het hoeft ook allemaal niet groots te zijn. Grote stappen kun je ook zetten met kleine technologische interventies die grote gevolgen hebben. Dat heeft pas echt toegevoegde waarde. Zoals een Skype-afspraak met de oncoloog, het thuis kunnen analyseren van bloed en de resultaten digitaal opsturen zodat, in het geval van Schuddeboom, de juiste chemo al klaar staat wanneer hij aankomt bij het ziekenhuis.

Niels Schuddeboom is op 2 december overleden, kort nadat besloten is om zijn behandelingen te staken. Op 9 december hebben naasten en vrienden afscheid mogen nemen van deze gedreven zorgactivist. Het team van ICT&health wenst Niels zijn vrouw Sanne en zoontje Sep veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?