Search
Close this search box.
Search

KNMP introduceert virtueel netwerk binnen Siilo

De KNMP heeft 1 november een virtueel ledennetwerk geïntroduceerd op de beveiligde zorg-app Siilo. Het doel is om intercollegiaal overleg binnen de zorgketen te bevorderen. Het netwerk dient verder om de leden snel en actueel op de hoogte te houden van urgente zaken zoals recalls en urgent nieuws.

Daarnaast kunnen apothekers, na registratie met ID en BIG-nummer, volgens de brancheorganisatie voor apothekers contact leggen met artsen en andere BIG-geregistreerde zorgprofessionals. Daarmee biedt Siilo, met 30.000 geverifieerde gebruikers, de mogelijkheid tot beveiligd online intercollegiaal overleg binnen de zorgketen, zowel intra- als extramuraal.

Aangemelde zorgprofessionals zijn vindbaar op naam en op specialisme. Apothekers die niet BIG-geregistreerd zijn, kunnen binnen het KNMP-netwerk contact leggen met alle daar aangemelde collega’s.  

De Siilo-app biedt de mogelijkheid om patiëntgegevens op een veilige manier over te dragen. Desgewenst is het mogelijk om patiëntgegevens te ‘blurren’. Zo kan intercollegiaal overleg plaatsvinden over een casus met inachtneming van de privacy van de patiënt. De app is te downloaden via Google Play (Android) en de Apple App Store (iPhone).

App voldoet aan scorecard veilige apps

Siilo voldoet volgens de KNMP aan de scorekaart voor veilige apps (meer hierover in het artikel ‘Veilig appen doe je zo’ van Sjaak Nouwt – KNMG – en Joost Bruggeman – Siilo). Zorgprofessionals kunnen Siilo conform de WGBO en Wbp veilig gebruiken voor online intercollegiaal overleg, bijvoorbeeld over receptwijzigingen. De app heeft de benodigde maatregelen getroffen om functionaliteiten (zie hieronder) correct en veilig uit te voeren.

Siilo slaat berichten, foto’s en video’s versleuteld op bij verstuurder en ontvanger. Afbeeldingen belanden niet in de persoonlijke fotorol. Foto’s die via Siilo zijn geanonimiseerd, kunnen veilig worden gedeeld. De anonimisering is onomkeerbaar.

Pushberichten geven op een vergrendeld telefoonscherm niet de inhoud van het bericht weer.
Siilo heeft (niet-technische) maatregelen getroffen die ervoor zorgen dat Siilo en de gebruiker in juridische zin voldoen aan de WGBO en Wbp.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Regionale participatiehubs
Subsidie voor coalitievorming voor regionale participatiehubs
Wervingscampagne
Bijzondere wervingscampagne Reinier de Graaf
Neuromorphic Computing
Elektronische devices gebaseerd op neuromorphic computing
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
Volg jij ons al?