Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

KNMP: Siilo voorkomt datalekken

Brancheorganisatie KNMP promoot de beveiligde Siilo-app om datalekken te voorkomen. De apothekerskoepel stelt dat er al 70.000 zorgverleners in Nederland met de gratis instant messaging-app werken, waaronder 2.500 apothekers. Het aantal Siilo-gebruikers groeit sinds de invoering van de AVG gestaag door, aldus de KNMP.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Apothekers die de gratis, beveiligde messenger-app Siilo gebruiken, versturen maandelijks zo’n 45.000 berichten, liet de KNMP onlangs weten. Ze zijn actief in ruim 80 groepen (ideaal voor casuïstiek). Dit blijkt volgens de apothekersclub uit gegevens van Siilo. De app kan zowel mobiel als op de pc gebruikt worden. KNMP-leden krijgen onder meer urgent ledennieuws, zoals recalls.

Door samen te werken via het beveiligde berichtenplatform Siilo moet worden voorkomen dat patiënteninformatie verstuurd wordt via minder beveiligde platformen als Whatsapp of e-mail. Zo is volgens brancheorganisatie KNMG WhatsApp ook na het toevoegen van encryptie nog niet afdoende beveiligd om te voldoen aan de privacy-eisen op het gebied van medische en andere patiënt-gegevens. KNMP introduceerde in november 2017 een virtueel ledennetwerk via Siilo.

Meer weten over de opschaling van de zorg doormiddel van e-health en overige zinvolle innovaties én de implementatie daarvan? Honderden zorgprofessionals krijgen tijdens de ICT&health World Conference op 22 juni inzichten, antwoorden, handvatten en de beste voorbeelden. Wilt u ook aanwezig zijn? Reserveer dan hier de voor de zorg gratis toegangsticket(s)! Want ook dit keer geldt, op is echt op.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen