Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
20 oktober 2017
Artikel delen

Koning & Hartman ontvangt 5 jarig onderhoudscontract voor 4G netwerk T-Mobile

Koning & Hartman zal in opdracht van Huawei Technologies de komende 5 jaar het onderhoud aan de locaties voor het mobiele netwerk van T-Mobile verzorgen. Het betreft zowel correctief als preventief onderhoud van meer dan 4800 basisstations door geheel Nederland.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Huawei neemt de komende vijf jaar het management en onderhoud over van het mobiele netwerk van T-Mobile Nederland. Het Managed Services contract behelst het Radio Access Netwerk (RAN), het core netwerk en het transportnetwerk. Er is een overeenkomst bereikt tussen Koning & Hartman en Huawei van 5 jaar voor het correctief – en preventief onderhoud van het T-Mobile Telecom netwerk, inclusief Spare Parts Management. Het is voor het eerst in Nederland dat zo een grootschalig 4G project wordt uitbesteed. Wij zijn trots dat wij het onderhoud van het 4G-netwerk van T-Mobile op ons mogen nemen, aldus Oswald Coene, Algemeen Directeur Koning & Hartman.

T-Mobile is vorig jaar begonnen met de vervanging van het volledige radionetwerk om LTE-1800 (4G) aan de consument te kunnen bieden. Er wordt voor dit doeleinde Huawei Single RAN apparatuur geplaatst. Dit is een geÔntegreerd radionetwerk dat niet alleen de sterk toenemende vraag naar snel mobiel breedband internet (4G) ondersteunt, maar tegelijkertijd populair blijvende bestaande technologieÎn als GSM en UMTS optimaliseert.
Onder andere door de gezamenlijke activiteiten van Huawei en Koning & Hartman is de kwaliteit van het mobiele netwerk van T-Mobile zeer hoog en kan de consument rekenen op een uiterst betrouwbaar en snel netwerk met een goede landelijke dekking.

Wij zijn dé aangewezen partij op het gebied van onderhoud & beheer van telecom netwerken en platforms. We hebben een state-of-the-art Network Operating Center (NOC) van waaruit wij op afstand kunnen beheren. Daarnaast hebben wij 28 gecertificeerde Field Service Engineers rondrijden door heel Nederland om zo 24 x 7 service te kunnen verlenen aan T-Mobile, aldus Oswald Coene. Vorig jaar werd Telecom dienstverlener Koning & Hartman ook al Certified Partner van het innovatieve ICT-bedrijf Huawei.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen