Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Koningin Máxima opent SingularityU The Netherlands

Koningin Máxima opent op donderdag 2 juni SingularityU The Netherlands in Eindhoven. Singularity University (SU) werd in 2008 opgericht in Californië en gevestigd op het NASA Research Park in Sillicon Valley. De Nederlandse vestiging is te vinden in de HUB op Strijp S.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie
SingularityU wil door het aanbieden van onderwijsprogramma’s en het bevorderen van samenwerkingsverbanden bestuurders wereldwijd inspireren en in staat stellen nieuwe technologieën toe te passen om mondiale vraagstukken aan te pakken. SU doet dit samen met alumni in meer dan 90 landen. Yuri van Geest, Redactieraadlid van ICT&health, is één van de oprichters van SingularityU Nederland.

Onderwijsprogramma’s

SingularityU The Netherlands verzorgt onderwijsprogramma’s met een lokale faculteit als aanvulling op SU in Californië, gericht op onder meer mobiliteit, voedsel, water en gezondheid. Daarnaast zal SingularityU The Netherlands landelijk bijeenkomsten organiseren om start-ups, onderzoekers, bedrijven, overheden en investeerders samen te brengen.

Impact maken

In de Hub op Strijp S in Eindhoven worden door SingularityU The Netherlands technologische toepassingen getoond, zodat door beleving de mogelijke impact van deze technologieën op de samenleving, organisaties en levens kan worden ingeschat.

In de aanloopfase werkt SingularityU The Netherlands onder meer nauw samen met Brainport Eindhoven, gemeente Eindhoven, gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam, Health Valley Netherlands, Innovation Quarter Zuid-Holland, het Ministerie van Economische Zaken, Radboudumc en TU Eindhoven.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen