Search
Close this search box.
Search

Kort digitaal zorgnieuws van week 10

Ook deze week verzamelde de redactie weer diverse korte nieuwsberichten. Die hebben we verzameld in dit weekoverzicht met digitaal zorgnieuws. De onderwerpen van deze week lopen uiteen van de 100.000e patiënt voor MijnOLVG tot de benoeming van de nieuwe voorzitter van mProve in het Maxima MC.

Verder in het digitaal zorgnieuws overzicht van deze week een oproep voor het aanmelden van innovatieve zorginitiatieven bij het Menzisfonds. En het ervaringsplatform ZorgkaartNederland behaalde een nieuwe mijlpaal.

100.000e patiënt voor MijnOLVG

Onlangs verwelkomde het OLVG ziekenhuis Cheryl Schoen. Zij is de 100.000e patiënt die gebruik maakt van MijnOLVG. De zorgapp van het ziekenhuis waarmee patiënten overal en altijd hun medische gegevens kunnen bekijken en afspraken maken.

Het MijnOLVG platform is continu in ontwikkeling met als doel een steeds betere aansluiting op de behoeften van de patiënten. Binnenkort introduceert het ziekenhuis de mogelijkheid om via MijnOLVG een videoconsult tussen arts en patiënt op te zetten.

800.000 waarderingen op ZorgkaartNederland

Nog een mijlpaal in het zorgnieuws. Op de ervaringswebsite voor de zorg, Zorgkaartnederland punt nl, is onlangs de 800.000e waardering geplaatst. Amper vier maanden nadat, in oktober 2019, de 750.000e waardering was toegevoegd. De waarderingen, die geanonimiseerd weergegeven worden, helpen patiënten die op zoek zijn naar een zorgverlener die bij hun past.

Het delen van ervaringen, en die bij elkaar verzamelen, is daarvoor een uitermate geschikt platform. Hoe meer ervaringen er beschikbaar zijn, hoe betrouwbaarder en relevanter het platform van ZorgkaartNederland wordt.

Aanmelden bij MenzisFonds

Verenigingen, stichtingen, coöperaties en andere niet-commerciële organisaties kunnen zich nog tot 6 april aanmelden bij het MenzisFonds. Voorwaarde is wel dat de aanmelding een initiatief op het gebied van leefkracht of zorginnovatie. Initiatieven die laagdrempelig zijn en dicht bij de verzekerde staan.

Welke projecten uiteindelijk in aanmerking komen voor financiering via dat fonds, wordt bepaald door de Ledenraad en klanten van Menzis. Het fonds ondersteunt lokale of regionale initiatieven met een maatschappelijke insteek. Het is een initiatief van de Ledenraad van de zorgverzekeraar. Menzis wil hiermee een bijdrage leveren aan de innovatie in de zorg en het verbeteren van de leefkracht.

Nieuwe voorzitter mProve

Per 2 maart is Jan Harm Zwaveling in het Maxima MC benoemd tot voorzitter van mProve. Hij volgt Piet-Hein Buiting op, de eerste voorzitter. MProve wil steeds meer nadruk leggen op het verbeteren van zorgtrajecten. Daarbij zullen technieken als AI en analytics een belangrijke ondersteunende rol gaan spelen.

“Om op innovatiegebied stappen te ondernemen is het nodig dat we niet meer denken in losse ziekenhuizen”, aldus de nieuwe voorzitter. Zwaveling bedankte aftredend voorzitter Buiting voor zijn heldere opvatting met betrekking tot governance van het samenwerkingsverband mProve.

Tot zover het kort digitaal zorgnieuws van deze week. Tips, suggesties of persberichten kunnen per mail gestuurd worden naar redactie@icthealth.nl

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
GIDH
Global Initiative on Digital Health (GIDH) officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Digitale proeftuin
Digitale proeftuin maakt wegwijs in nieuw UZI-stelsel
challenge
Digivaardig in de zorg komt weer met Digifit challenge
Veertien IZA-partners hebben Digizo.nu opgericht om te helpen bij het opschalen van bewezen zorginnovaties.
Digizo.nu helpt bewezen innovaties opschalen
Robotchirurgie
Robotchirurgie in de ruimte
authenticatie
Stapsgewijs leren in pilot ZORG-ID Smart
revalidatiezorg epd
Nieuw EPD voor de revalidatiezorg
Volg jij ons al?