Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
20 oktober 2017
Artikel delen

‘Koude ict brengt warme zorg’

Met de juiste technische hulpmiddelen kunnen patiënten op een efficiënte en warme manier zorg ontvangen. Dat was de stelling van Daan Dohmen, oprichter en algemeen directeur van Focus Cura Zorginnovatie, tijdens zijn presentatie op het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg in Utrecht.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Technologie kan ingezet worden zodat de zorg warmer wordt, omdat mensen meer tijd hebben voor hun leven en familie aangezien ze niet meer ieder keer naar het ziekenhuis of de huisarts hoeven, zegt Dohmen. Meer zorg op afstand dus.

Pleister
"Patiënten kunnen meer tijd vrijmaken voor zichzelf en voor de zorgverlener. Ik heb een pleister bij me met sensoren die mijn hartslag meten, mijn ademhaling checken, kunnen zien of ik loop, sta of lig. Die pleister kost minder dan een dollar per dag. Dat soort ontwikkelingen kunnen de zorgverlening warmer en efficiënter maken."Gaat die techniek de zorg niet overnemen?, vraagt ook Dohmen zich af. "Er zijn ziekenhuizen die nadenken over een systeem dat checkt welke behandeling een patiënt kan betalen. Dat is een zorg waar ik me niet mee wil associëren."Lees ook: ‘Transformatie in de zorg zet ons op scherp’

Vakantie
De toekomst van de zorg kunnen wij, als patiënt, zelf creëren, meent Dohmen. Chronische patiënten bijvoorbeeld, hoeven met zorg op afstand niet meer zo vaak naar het ziekenhuis. "Een patiënt vertelde me dat ze eindelijk op vakantie kon. Een andere patiënt kan zich – dankzij het contact met de arts via de iPad – weer met andere dingen bezighouden."

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen