Search
Close this search box.
Search

‘Koude ict brengt warme zorg’

Met de juiste technische hulpmiddelen kunnen patiënten op een efficiënte en warme manier zorg ontvangen. Dat was de stelling van Daan Dohmen, oprichter en algemeen directeur van Focus Cura Zorginnovatie, tijdens zijn presentatie op het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg in Utrecht.

Technologie kan ingezet worden zodat de zorg warmer wordt, omdat mensen meer tijd hebben voor hun leven en familie aangezien ze niet meer ieder keer naar het ziekenhuis of de huisarts hoeven, zegt Dohmen. Meer zorg op afstand dus.

Pleister
"Patiënten kunnen meer tijd vrijmaken voor zichzelf en voor de zorgverlener. Ik heb een pleister bij me met sensoren die mijn hartslag meten, mijn ademhaling checken, kunnen zien of ik loop, sta of lig. Die pleister kost minder dan een dollar per dag. Dat soort ontwikkelingen kunnen de zorgverlening warmer en efficiënter maken."Gaat die techniek de zorg niet overnemen?, vraagt ook Dohmen zich af. "Er zijn ziekenhuizen die nadenken over een systeem dat checkt welke behandeling een patiënt kan betalen. Dat is een zorg waar ik me niet mee wil associëren."Lees ook: ‘Transformatie in de zorg zet ons op scherp’

Vakantie
De toekomst van de zorg kunnen wij, als patiënt, zelf creëren, meent Dohmen. Chronische patiënten bijvoorbeeld, hoeven met zorg op afstand niet meer zo vaak naar het ziekenhuis. "Een patiënt vertelde me dat ze eindelijk op vakantie kon. Een andere patiënt kan zich – dankzij het contact met de arts via de iPad – weer met andere dingen bezighouden."

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?