KPN draagt activiteiten van IPT Medical Services over aan Ksyos

12 april 2019
Ksyos
eHealth
Nieuws

KPN draagt de activiteiten van IPT Medical Services over aan gezondheidsinstelling Ksyos. Als onderdeel van KPN Health groeide IPT Medical Services de afgelopen jaren uit tot een bedrijf dat diensten op het gebied van zorg op afstand levert aan ongeveer 750 huisartsen. De diagnostische dienstverlener levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de digitalisering van de Nederlandse zorg, aldus KPN.

Deze transactie is in lijn met de focus van KPN Health op het aanbieden van veilige verbindingen en data-uitwisseling in de zorg. De activiteiten van IPT Medical Services als Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) worden om die reden overgedragen aan Ksyos, een gespecialiseerde gezondheidsinstelling waarmee KPN al jarenlang samenwerkt.

Continuïteit

Bij de keuze van een overnamepartij waren voor KPN de continuïteit en de kwaliteit van de diensten belangrijke voorwaarden. Ksyos levert gezondheidsdiensten met behulp van moderne technologie aan meer dan 250.000 patiënten per jaar. Ksyos blijft als partner optreden en blijft gebruikmaken van het veilige netwerk van KPN Health.

“KPN Health werkt met veel partijen samen in de zorg, van universitaire medische centra en individuele huisartsen tot startups in de digitale gezondheidszorg”, aldus Kees Donkervoort, directeur van KPN Health. “De positie waarin wij succesvol samenwerken met andere partijen in de zorg in het leveren van veilige verbindingen en data-uitwisseling past ons beter dan dat wij zelf aanbieder zijn van diagnostische dienstverlening. Het overdragen van IPT Medical Services is daarom een logische stap.”

Leonard Witkamp, directeur van Ksyos: “Ksyos en KPN Health werken al langer samen op het gebied van digitale zorg. Hiermee dragen wij bij aan het verbeteren van de gezondheid in Nederland. Wij zijn blij dat wij, in het belang van de huisarts en de patiënt, de IPT-activiteiten van KPN Health voort kunnen zetten.”

Veilige informatie-uitwisseling

KPN Health verzorgt de veilige communicatie tussen zorgverleners en zorginstellingen. Het speelt een actieve rol om samen met partners te helpen de juiste zorg op de juiste plek te leveren en helpt de zorgsector met de mogelijkheden die digitalisering kan bieden.

De overname van de activiteiten van IPT door Ksyos is ter goedkeuring voorgelegd aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Betrokken huisartsen zijn inmiddels geïnformeerd. Ksyos en KPN zorgen samen voor een soepele overgang van activiteiten zodat patiënten hier geen hinder van zullen ondervinden.

Door innovation partner