KPN en Hartstichting komen met app voor jonge hartpatiënt

di 8 november 2016 - 15:21
Nieuws

KPN heeft samengewerkt met de Nederlandse Hartstichting aan een app voor kinderen met een hartaandoening. In Nederland hebben ongeveer 9000 jongeren tussen de 12 en 18 jaar een aangeboren hartafwijking, vaak met grote impact op het dagelijks leven.

De Hartstichting vult de app met informatie en nieuws. Verder biedt de toepassing een platform voor gebruikers om berichten, tips, blogs en vlogs uit te wisselen, zo laten beide partijen weten. Met het onderdeel TeamHartvrienden geeft de Hartstichting jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een hartaandoening informatie, begrip en steun in een belangrijke fase in hun leven. Binnen de app worden o.a. ervaringen uitgewisseld, blogs en vlogs geschreven, aldus de Hartstichting. Verder kunnen vragen gesteld worden aan bekende experts, waaronder Sanderijn van der Doef (seksuoloog), een gezondheids- en jongerencoach. Daarnaast is er een kennisbank beschikbaar waarachter grondinformatie over de desbetreffende aandoening te vinden is.

Eenvoudig contact

De Hartstichting en het KPN Mooiste Contact Fonds kondigde afgelopen maart een samenwerking aan, met als doel jongeren met een hartaandoening eenvoudig in contact te laten komen met leeftijdsgenoten. Het KPN Mooiste Contact Fonds zou in eerste instantie een financiële bijdrage leveren, waarmee bijvoorbeeld een online ontmoetingsplek en app ontwikkeld konden worden. De jongeren zijn hier actief bij betrokken. Ook krijgen de jongeren van KPN-medewerkers hulp bij het maken van persoonlijke video's. Dit jaar zijn ook twee andere apps vernieuwd of ge-updated. De Hartstichting heeft verder twee apps die helpen met informatie over reanimeren en het gebruik van een AED. Een daarvan is een gamification-versie voor kinderen.

Door innovation partner