Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Lea Bouwmeester senior adviseur team e-health bij ECP

Voormalig tweede kamer lid Lea Bouwmeester gaat per 1 juni aan de slag bij het zorgteam van ECP. Zij zal naast haar nieuwe functie als directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie die per 1 juli ingaat, ook activiteiten voor ECP verrichten.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Lea Bouwmeester was tot maart 2017 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA en tien jaar woordvoerder op het gebied van zorg. “Tijdens mijn ‘zorginnovatietour’ heb ik gezien welke kansen e-health biedt om langer gezond te leven en om zelf regie te houden. En ook hoe moeilijk het is om e-health breed toegankelijk te maken. Ik werk graag vanuit ECP mee aan het verder ontwikkelen van e-health, door mensen te verbinden en door samenwerking te stimuleren vanuit het belang van patiënten.”

De zorgsector is één van de sectoren waar de digitalisering ongekende mogelijkheden én uitdagingen biedt. ECP verbindt partijen en smeedt coalities om e-health een stap dichterbij te brengen. In dat kader is ECP ook lid geworden van de Innovation Partner Group van ICT&health. ECP wil e-health voor iedereen toegankelijk maken, met speciale aandacht voor bewustwording onder burgers, patiënten en zorgverleners en voor het ontwikkelen van de benodigde vaardigheden.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen