Search
Close this search box.
Search

Lea Bouwmeester stopt als directeur Nederlandse Diabetesfederatie

Lea Bouwmeester stopt per 1 oktober als directeur van de Nederlandse Diabetesfederatie. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Bouwmeester was sinds juli 2017 als directeur werkzaam bij de federatie. Het NDF bestuur is bezig haar vervanging te regelen.

Het afgelopen jaar heeft Bouwmeester met veel plezier en ambitie leiding gegeven aan het bureau van de NDF, aldus een persbericht van de NDF. ‘Een jaar waarin gezamenlijk (medewerkers, bestuur en mensen binnen en buiten ons veld) hard is gewerkt aan de verbetering van de kwaliteit van leven en zorg voor mensen met diabetes.’

Focus op zorginnovatie, e-health

Lea Bouwmeester stelt met trots terug te kijken op de resultaten die geboekt zijn, maar heeft deze zomer een nieuwe afweging gemaakt. De functie van directeur van de NDF heeft zij steeds gecombineerd met andere activiteiten die zich richten op onderwerpen als zorginnovatie, transformatie, digitale vaardigheden en e-health. Ze geeft er nu de voorkeur aan haar activiteiten de komende tijd vooral in die richting voort te zetten.

Bouwmeester is sinds juni 2017 senior adviseur e-health bij ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Verder is zij voorzitter van de stichting Nederlands Congres Volksgezondheid (NCVGZ), lid van de raad van advies van het CAK en voorzitter van de redactieraad van ICT&health.

Lid Redactieraad ICT&health

Lea Bouwmeester was tot maart 2017 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA en tien jaar woordvoerder op het gebied van zorg. Zij zag in die tijd naar eigen zeggen dat e-health steeds belangrijker werd als ondersteuning voor om langer gezond te leven en om zelf regie te houden. Dat was voor haar mede een reden om aan te treden als voorzitter van de redactieraad van ICT&health. Zij nam deze functie eind 2017 over van Lucien Engelen (REshape Center).

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe de zorg haar toekomst implementeert? Wilt u deze mede inrichten, er invloed op uitoefenen en/of de relevante innovaties ervaren? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn na registratie gratis maar nu al beperkt beschikbaar! Dus wacht niet en 
meld u snel aan!

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
GIDH
Global Initiative on Digital Health (GIDH) officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Digitale proeftuin
Digitale proeftuin maakt wegwijs in nieuw UZI-stelsel
challenge
Digivaardig in de zorg komt weer met Digifit challenge
Veertien IZA-partners hebben Digizo.nu opgericht om te helpen bij het opschalen van bewezen zorginnovaties.
Digizo.nu helpt bewezen innovaties opschalen
Robotchirurgie
Robotchirurgie in de ruimte
authenticatie
Stapsgewijs leren in pilot ZORG-ID Smart
revalidatiezorg epd
Nieuw EPD voor de revalidatiezorg
Volg jij ons al?