Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Leids Living Lab van start met bundeling e-health initiatieven

In Leiden is vandaag, 9 maart de officiele kick-off gehouden van het Nationaal Ehealth Living Lab (NeLL). Onder meer secretaris-generaal Erik Gerritsen en LUMC-hoogleraar Niels Chanvannes spraken tijdens de opening. Er werd onder meer nadruk gelegd op het belang van het opschalen van e-health innovaties via living labs zoals bij het LUMC.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

In de nieuwe faciliteit in het Poortgebouw op het LUMC-terrein kunnen onder meer zorgverleners, patiënten en onderzoekers terecht om kennis te maken met nieuwe mogelijkheden en voor het testen van nieuwe toepassingen, zoals apps, sensoren en wearables, voor medische doeleinden. Het initiatief streeft meer samenwerking en onderling inspiratie na om e-health toepassingen op een hoger niveau van daadwerkelijke uitrol te krijgen.

Bij de oprichting van het NeLL werd samengewerkt met het ministerie van VWS en met de partners in de Medical Delta, het samenwerkingsverband van overheden, universiteiten, universitaire ziekenhuizen en andere kennisinstellingen in Zuid-Holland. In 2017 zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor de start van het living lab.

Beoordeling gezondheidsapps

Met het NeLL, dat een begroting heeft van ‘enkele tonnen’, wil LUMC-hoogleraar Niels Chavannes landelijke en regionale e-health-initiatieven bundelen. Er zal onder meer gekeken worden welke van de circa 325.000 gezondheidsapps ook daadwerkelijke nuttig en zinvol zijn. Apps die met een goede beoordeling uit de test komen, moeten een keurmerk krijgen. Met de beoordelingen wil het NeLL een onafhankelijke Europese standaard zetten.

Meer over NeLL in de aankomende editie ICT&health. Publicatiedatum 17 april 2018.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen