Search
Close this search box.
Search

Leon Noorlander adjunct-directeur bij Pharos

Leon Noorlander is sinds 1 januari adjunct-directeur van Pharos. Deze stichting zet zich onder meer in voor het mee kunnen doen in de digitale samenleving van laaggeletterde Nederlanders en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden. Pharos is ook aanwezig op de openingsmanifestatie van ICT&health, de aftrap van de e-healthweek 2019.

Noorlander werkte tot nu toe als programmamanager bij de Rijksoverheid. Hij was onder meer als kwartiermaker verantwoordelijk voor het opzetten van het Programma Sociaal Domein. Daarvoor was hij onder andere projectleider van het team Werk en Integratie Vluchtelingen bij het Ministerie van SZW. Vanuit die rol was hij mede-initiatiefnemer van het Pharos-programma Aan De Slag, gericht op het stimuleren van vrijwilligerswerk door vluchtelingen.

Ambitie bij Pharos

Het is de ambitie van de adjunct-directeur om bij Pharos gelijke uitkomsten van zorg voor iedereen te versterken. Als adjunct-directeur wil hij bijdragen aan het verder ontwikkelen van een integrale aanpak van gezondheidsachterstanden in de volle breedte van het sociaal domein en de zorg.

“Ik kijk er enorm naar uit om, samen met mijn nieuwe collega’s, verder te bouwen aan de kennis en expertise van Pharos,” stelt Noorlander in een persbericht van Pharos. “Voor mij staat Pharos voor kwaliteit, professionaliteit en vernieuwing in de aanpak van onacceptabele gezondheidsverschillen, die helaas in Nederland nog steeds bestaan. Vanuit die overtuiging wil ik ook nieuwe verbindingen leggen tussen onder andere zorg, jeugd, participatie, inkomensbeleid en wonen, om bij te dragen aan de integrale ondersteuning van kwetsbare mensen.

Noorlander heeft volgens Pharos vanuit diverse rollen inmiddels een brede ervaring met het sociaaleconomisch beleid in Nederland, specifiek de ontwikkelingen binnen het sociaal domein. Eerder was hij onder andere bestuursadviseur sociaaleconomisch beleid bij de FNV en politiek adviseur bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (kabinetten Balkenende 4 & Rutte 2). Hij heeft vanuit deze functie politiek en bestuur geadviseerd en ondersteund in de ontwikkeling en uitvoering van beleid rond werk en inkomen, pensioenen, schulden & armoede, zorg en arbeidsmarkt.

Begrijpelijke, bruikbare apps

Pharos is op e-health gebied actief met het programma eHealth4All. De stichting werkt in dit kader ook samen met het National eHealth Living Lab (NeLL) in de prijsvraag ‘de beste eHealth-app voor iedereen’. Het gaat bij deze prijs om een app die ook begrijpelijk en bruikbaar is voor laaggeletterden, digibeten en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.

Pharos en het in 2018 opgerichte NeLL willen er samen voor zorgen dat e-health apps voor elke Nederlander geschikt zijn. Wereldwijd zijn volgens het NeLL en Pharos ruim 250.000 e-health apps beschikbaar en er komen er elke dag meer bij. Als er al gebruikersgroepen worden meegenomen, worden laaggeletterde mensen of mensen die moeite hebben met digitale toepassingen vaak niet meegenomen.

De winnaar van de prijsvraag wordt 21 januari tijdens de ICT&health Openingsmanifestatie bekend gemaakt. In 2017 was Kijksluiter ‘Beste app voor iedereen’.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Wilt u ook weten hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst nu al implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, maar het aantal nog beschikbare plaatsen zijn beperkt. Dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
DNA-bolletjes data
Data veilig en droog opslaan in DNA-bolletjes
Hartstilstand
Smartwatch registreert hartstilstand en redt levens
Visuele prothese
Visuele prothese voor blinden in ontwikkeling
ransomware
Hackers richten zich nu ook op domotica
wearable
Galaxy Ring meet op sierlijke wijze gezondheid
Data SEH
SEH data en AI kunnen verkeersveiligheid verbeteren
inclusief
Philips wil in 2025 wereldwijd 2 miljard levens verbeteren
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Volg jij ons al?