Leon van Halder, voorzitter Radboudumc, legt functie neer

Het Radboudumc maakt bekend dat bestuursvoorzitter Leon van Halder zijn functie neerlegt. Prof. dr. Paul Smits, vicevoorzitter en decaan, neemt het voorzitterschap over. Bij Van Halder werd in 2017 slokdarmkanker geconstateerd.

Na een korte periode van afwezigheid hervatte Van Halder in november 2017 zijn functie. Nu heeft de bestuursvoorzitter aangegeven dat de behandelingen hem zwaar vallen en dat hij alle aandacht en energie daarvoor nodig heeft. Hij zal niet meer terugkeren in zijn huidige functie.

De Raad van Bestuur, Raad van Toezicht en medewerkers stellen in een nieuwsbericht dat zij Van Halder heel veel sterkte toewensen.

Voorloper in zorg

Leon van Halder was sinds april 2015 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Onder zijn leiding ontwikkelde het Radboudumc zich steeds verder tot een voorloper in de gezondheidszorg van de toekomst. Zijn leidmotieven voor de zorg van morgen zijn persoonsgerichtheid, innovatie en samenwerken in netwerken, aldus het nieuwsbericht.

Van Halder werkte voorafgaand aan zijn bestuursvoorzitterschap bij het Radboudumc bij het Ministerie van VWS. Eerst als directeur-generaal Curatieve Zorg, daarna als secretaris-generaal. In die functies zette hij de beleidslijnen uit van verschillende ontwikkelingen in de gezondheidszorg, zoals de hoofdlijnenakkoorden met universitaire medische centra, ziekenhuizen, patiëntenorganisaties en verzekeraars.

Halder studeerde Onderwijskunde in Utrecht en had voordat hij bij VWS ging werken, verschillende functies bij ministeries zoals OCW en Binnenlandse Zaken.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
dispenser
Medicijndispensers besparen Zuyderland Thuiszorg 24 fte´s  
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Volg jij ons al?