Leon van Halder, voorzitter Radboudumc, legt functie neer

12 maart 2019
Leon-van-Halder
Bestuur
Nieuws

Het Radboudumc maakt bekend dat bestuursvoorzitter Leon van Halder zijn functie neerlegt. Prof. dr. Paul Smits, vicevoorzitter en decaan, neemt het voorzitterschap over. Bij Van Halder werd in 2017 slokdarmkanker geconstateerd.

Na een korte periode van afwezigheid hervatte Van Halder in november 2017 zijn functie. Nu heeft de bestuursvoorzitter aangegeven dat de behandelingen hem zwaar vallen en dat hij alle aandacht en energie daarvoor nodig heeft. Hij zal niet meer terugkeren in zijn huidige functie.

De Raad van Bestuur, Raad van Toezicht en medewerkers stellen in een nieuwsbericht dat zij Van Halder heel veel sterkte toewensen.

Voorloper in zorg

Leon van Halder was sinds april 2015 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Onder zijn leiding ontwikkelde het Radboudumc zich steeds verder tot een voorloper in de gezondheidszorg van de toekomst. Zijn leidmotieven voor de zorg van morgen zijn persoonsgerichtheid, innovatie en samenwerken in netwerken, aldus het nieuwsbericht.

Van Halder werkte voorafgaand aan zijn bestuursvoorzitterschap bij het Radboudumc bij het Ministerie van VWS. Eerst als directeur-generaal Curatieve Zorg, daarna als secretaris-generaal. In die functies zette hij de beleidslijnen uit van verschillende ontwikkelingen in de gezondheidszorg, zoals de hoofdlijnenakkoorden met universitaire medische centra, ziekenhuizen, patiëntenorganisaties en verzekeraars.

Halder studeerde Onderwijskunde in Utrecht en had voordat hij bij VWS ging werken, verschillende functies bij ministeries zoals OCW en Binnenlandse Zaken.