Search
Close this search box.
Search

Lies van Gennip treedt toe tot redactieraad ICT&health

‘Ik merk dat ICT in de zorg de afgelopen drie jaar van een onderwerp voor “pioniers” tot een gespreksonderwerp in de bestuurskamer is geworden. En daar is alle reden toe, want technisch is het al mogelijk om de manier waarop zorg is ingericht radicaal te veranderen’, aldus Lies van Gennip, die sinds vandaag toetreedt tot de redactieraad van ICT&health.

Lies van Gennip, CEO van Nictiz deelt graag de kennis van Nictiz met de lezers en bezoekers van ICT&health: ‘Innovatieve ICT toepassingen veranderen de samenleving in rap tempo. De zorg loopt daarin bepaald niet voorop, maar lijkt wél een inhaalslag te maken’.

Er lopen ongelofelijk veel initiatieven in Nederland, én er is veel snelheid. Nictiz volgt de ontwikkelingen op de voet, met de jaarlijkse eHealth monitor, maar ook door constant het gesprek aan te gaan met innovatoren. Voor mij is ICT&health een blad en platform dat wat er kan en gebeurt goed in beeld brengt en discussie voedt. Vanuit onze kennis wil ik daar in de reactieraad van ICT&health graag aan bijdragen’, aldus Van Gennip.

Lies van Gennip is sinds 2012 directeur van Nictiz. Voor haar benoeming bij Nictiz was zij directeur van ondermeer Stivoro, de Nederlandse Accreditatie Organisatie (tegenwoordig NVAO) en het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ). Van Gennip is tevens voorzitter van de General Assembly van IHTSDO

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?