Search
Close this search box.
Search

Linda Bouman nieuwe onderzoeker voor M@ZL-app project

Het Amsterdam UMC heeft onderzoeker Linda Bouman aangetrokken om te werken aan het M@ZL-app project. De komende 1,5 jaar gaat zij zich bezig houden met het ontwikkelen en evalueren van een app als aanvulling op de M@ZL aanpak.

Bouman studeerde 2007 af aan de VU als sociaal psycholoog. Na het afronden van haar master thesis bij Advies- en Meldpunt Kindermishandeling Noord-Holland, ging ze werken als trainer en gastdocent rondom het thema kindermishandeling en huiselijk geweld. In 2009 startte zij bij Toegang van Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland en hield zij zich bezig met indicatiestellingen voor de Jeugd-GGz/AWBZ.

Om zich verder te ontwikkelen als sociaal psycholoog en onderzoeker, begon zij in 2014 aan een promotietraject bij VUmc, in samenwerking met het RIVM. Hier heeft zij de afgelopen vijf jaar onderzoek gedaan naar de publieke opinie en het besluitvormingsproces rondom het bevolkingsonderzoek darmkanker.

M@ZL: effectieve verzuimaanpak

M@ZL (Medische Advisering Ziekgemelde Leerling) is een effectieve verzuimaanpak op middelbare scholen en mbo’s. In samenwerking met het Amsterdam UMC (locatie VUmc) en verschillende JGZ organisaties wordt de toegevoegde waarde van een verzuimapp onderzocht.

Het project is vorig jaar begonnen met een verkenning van de behoeften aan een app onder jongeren en professionals, fase 1. Een rapportage hierover was volgens ZonMw “een grondige analyse en interessant om te lezen wat de behoeften zijn van jongeren bij verzuim.”

Eind 2018 is de ontwikkeling van de app gestart, waarin we de wensen en behoeften van jongeren en professionals vertalen naar een M@zl webapp, fase 2. In het voorjaar van 2019 is gestart met een pilot met gebruik van de app. GGD Flevoland, JGZ Almere en GGD West-Brabant doen mee. Het evaluatieonderzoek loopt tot zomer 2020.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Visuele prothese
Visuele prothese voor blinden in ontwikkeling
ransomware
Hackers richten zich nu ook op domotica
wearable
Galaxy Ring meet op sierlijke wijze gezondheid
Data SEH
SEH data en AI kunnen verkeersveiligheid verbeteren
inclusief
Philips wil in 2025 wereldwijd 2 miljard levens verbeteren
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Volg jij ons al?