Markt wearable patches in kinderschoenen, snelle groei voorspeld

21 november 2017
Patches-ICTH
Technologie
Nieuws

Producenten van connected / smart wearable patches (zoals pleisters) en andere medische wearables zullen tegen 2022 ruim 35,1 miljoen stuks verschepen. Daarvan zal 80 procent gebruikt worden in klinische applicaties, zo stelt marktonderzoeksbureau Tractica in een recent rapport. Het rapport voorspelt verder een omzet voor de wearable -markt in 2022 van 7,9 miljard dollar.

Zowel in omzet als in volume lijkt de markt voor wearable patches, gebruikt om onder meer lichaamsfuncties te monitoren, de komende jaren een sterke groei door te maken. Zo is de markt dit jaar in volume goed voor zo’n 966.00 draagbare pleisters, tatoeages en andere sensordragers die op de huid bevestigd kunnen worden. In 2014 ging het nog om zo’n 67.000 stuks. Destijds voorspelde Tractica voor 2020 een omzet van 3,3 miljard dollar en een volume van 12,3 miljoen.

""

Toenemende concurrentie

Er is sprake van toenemende concurrentie op de markt voor wearable patches, terwijl er volgens Tractica ook meer sprake is van aandacht voor de werking ervan bij toezichthouders. Verder is er een toenemend aantal zorgverzekeraars dat dergelijke wearable patches voor medische doeleinden deels of geheel vergoedt.

Het aantal duidelijke gebruikscases stijgt eveneens, naarmate de wearables meer ingezet worden voor gepersonaliseerde behandeling. Directe functies zijn onder meer het verzamelen van gegevens, vroegtijdig ontdekken van ziektes of afwijkingen die op fysieke problemen kunnen duiden, vroege diagnoses en beter gebruik van medicatie. Dat laatste is zowel voor farmaceutische bedrijven als zorgverzekeraars van belang, aangezien het kan leiden tot kostenbesparingen.
Grote belofte

“De markt voor connected wearable patches bevindt zich nog in een vroege fase van zijn ontwikkeling en commerciële beschikbaarheid,” aldus Tractica onderzoeksanalist Sherril Hanson. “de belofte van het segment is echter groot als het gaat om het verbeteren van de gezondheid van gebruikers en verlagen van de kosten voor gezondheidszorg.”