Search
Close this search box.
Search

Maxima Medisch Centrum neemt nieuw informatiesysteem in gebruik

Het Maxima Medisch Centrum (MMC) is overgestapt op een nieuw digitaal informatiesysteem. Het ziekenhuis had de overstap op 1 november aangekondigd. Sinds 3 november is HiX actief, ook als platform van het patiëntportaal. Het MMC verwacht met het nieuwe systeem voorlopig klaar te zijn voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van (patiënt) informatie en uitwisseling van gegevens.

Máxima Medisch Centrum (MMC) heeft vrijdagmiddag 3 november het nieuwe elektronisch patiëntendossier en ziekenhuisregistratiesysteem van Hix feestelijk in gebruik genomen. ‘Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt, de behandeling en organisatorische, financiële en logistieke gegevens over het zorgtraject van onze patiënten,’ aldus het MMC.

Met het nieuwe systeem HiX van ChipSoft verwacht MMC klaar te zijn voor belangrijke toekomstige ontwikkelingen. ‘We zien steeds meer oudere patiënten met meerdere aandoeningen. Een goede samenwerking tussen de diverse medische vakgebieden is dan essentieel. Het nieuwe systeem maakt het mogelijk informatie makkelijker te delen.’

Intensievere samenwerking met zorgaanbieders

MMC stelt ook steeds intensiever samen te werken met zorgaanbieders in de regio. Op termijn moet het nieuwe systeem het ook makkelijker maken om onderling informatie te delen.
Verder is er sprake van krachtenbundeling om dat het MMC profiteert van ontwikkelingen in andere ziekenhuizen met hetzelfde systeem. ‘Er worden steeds meer intelligente toepassingen bedacht die we sneller kunnen inzetten.’

Jan Harm Zwaveling, voorzitter raad van bestuur van MMC stelt dat het nieuwe systeem de ambitie moet ondersteunen om het meest innovatieve en patiëntgerichte ziekenhuis van Nederland te worden.

“We zijn nu bijvoorbeeld klaar voor alle ontwikkelingen op het gebied van eHealth. Ook zaken als gegevensuitwisseling met onze ketenpartners en het onderhouden van het systeem wordt een stuk beter en eenvoudiger. Daar komt bij dat het systeem nog continu verrijkt wordt. Daarnaast willen we óók intensiever online communiceren met onze ketenpartners en de patiënt zelf. HiX biedt ons hiervoor het beste platform en past volledig in onze toekomstvisie.”

Vernieuwd patiëntportaal

De overgang naar het nieuwe systeem is maandenlang intensief voorbereid. Alle gegevens zijn automatisch van het oude systeem naar het nieuwe systeem HiX overgezet. Alle medewerkers zijn geschoold in het gebruik van het nieuwe systeem en zogeheten superusers zijn geïnstrueerd om ondersteuning te bieden aan collega’s. verder heeft het patiëntportaal een nieuwe, frissere uitstraling gekregen.

Sinds vrijdagmiddag 3 november werken de medewerkers met HiX. In de eerste dagen is er rekening mee gehouden dat het iets langer kan duren om patiënten te behandelen. Daarom zijn er tijdelijk minder afspraken en operaties ingepland. Recent leidde de ingebruikname van een nieuw informatiesysteem in het Sint Antoniusziekenhuis nog tot meer vertraging dan verwacht.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
DigiPunt zorg
DigiPunt, thuismonitoring astmapatiënten en digitale recepten
Financiering passende zorg
Subsidieoproep passende zorg in verpleging en verzorging
diagnostiek
Goede zorg begint met goede diagnostiek
transformatieplan CWZ
Positieve beoordeling voor transformatieplan CWZ
Regioplannen NZa
NZa pleit voor meer meetbare doelen in regioplannen
e-learning
E-learning breder ingezet bij digitalisering ziekenhuizen
De WHO heeft onlangs de kick-off gegeven voor het Global Initiative on Digital Health (GIDH). Het doel van het initiatief is om de implementatie van de ‘Wereldwijde strategie voor digitale gezondheidszorg 2020-2025’ te versterken en te versnellen.
Global Initiative on Digital Health officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Volg jij ons al?