Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

MedApp-gebruikers kunnen data via BeterDichtbij delen met zorgverlener

Medicatieplatform MedApp en communicatiedienst BeterDichtbij gaan samenwerken. Dat hebben de bedrijven achter de e-health toepassingen laten weten. Het moet voor MedApp-gebruikers zo mogelijk worden om rapportages direct te delen met zorgverleners die ook de beterDichtbij-app gebruiken.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

MedApp is een toepassing die onder meer waarschuwt wanneer het tijd is om medicatie in te nemen. De toepassing biedt gebruikers mogelijkheden om zelf controle te hebben over het proces van bestellen en innemen van medicatie en gegevens delen met hun voorschrijvers. De medicatie-informatie van de patiënt zelf is bovendien waardevol voor de eigen zorgverleners. Verder willen meer mensen vaker deze data delen met hun zorgverlener, aldus MedApp.

Direct data delen

Voor overleg met zorgverleners kunnen gebruikers vanuit MedApp-rapporten maken van hun medisch dossier, medicatiepaspoort, innamehistorie, dagboek en innameschema. Delen van deze rapporten in pdf-vorm ging via meerdere stappen. De integratie van de deelfunctie met BeterDichtbij moet het voor MedApp-gebruikers eenvoudig maken om deze rapporten veilig en direct te delen. De rapporten zijn dan rechtstreeks voor de zorgprofessional vanuit BeterDichtbij te gebruiken. BeterDichtbij wordt door de zorgverleners gebruikt vanuit hun eigen EPD of HIS.

Volgens Pit Janssen, CEO van MedApp, is de samenwerking belangrijk om het zo eenvoudig mogelijk gebruik van de medicatie-app te verbeteren. “Onze doelgroep is heel divers en omvat mensen die veel en mensen die weinig ervaring hebben met mobiele apps. Daarom is integratie met andere apps in het zorgproces zo belangrijk voor ons. We zijn dan ook erg blij dat we via BeterDichtbij de relatie van onze gebruikers met hun zorgverleners nog eenvoudiger kunnen faciliteren. Zorgverleners krijgen op deze manier een beter beeld van hun patiënten en kunnen beter voorbereid het gesprek aangaan. Dat leidt tot betere en persoonlijkere zorg en daarmee een betere kwaliteit van leven voor onze gebruikers.”

Godfried Bogaerts, oprichter van BeterDichtbij, stelt dat MedApp de eerste app is die de nieuwe deelfunctie van BeterDichtbij toepast. “Naast de gezamenlijke visie dat meer eigen regie voor mensen over hun zorgproces goed is, is MedApp net als wij van mening dat uitwisseling van medische gegevens eenvoudig en zo veilig mogelijk moet gebeuren. Met de samenwerking sluiten we aan bij de behoeften van alle MedApp-gebruikers en de wensen van onze aangesloten zorgprofessionals.”

Over MedApp, BeterDichtbij

MedApp moet medicatiegebruikers ondersteunen bij hun therapietrouw. De app (iOS en Android) helpt bij het organiseren van medicatie en geeft voorlichting om zo het gedrag van medicijngebruikers positief te beïnvloeden. Ruim 200.000 mensen hebben de app geïnstalleerd. MedApp telt rond de 35.000 dagelijks actieve gebruikers en werkt sinds vorig jaar samen met e-health platform Jouw Omgeving om de medicatietrouw onder Nederlandse jongeren te verbeteren.

BeterDichtbij, voortgekomen uit een initiatief van koepelorganisatie SAZ (Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen is inmiddels verzelfstandigd. Het biedt laagdrempelige mogelijkheden voor communicatie via onder meer chat en beeldbellen. Verder wordt er samengewerkt met informatieplatforms Thuisarts.nl en Apotheek.nl. Zo’n 18 ziekenhuizen en meerdere huisartsenpraktijken in Nederland zetten de dienst actief in voor communicatie met hun patiënten.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen