Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

MediCheck-app van start in Apeldoorn

Alle 9 Buurtzorg teams in Apeldoorn en 13 Apeldoornse apotheken hebben collectief voor MediCheck gekozen als hun elektronische toedienregistratie systeem. MediCheck is een systeem voor elektronische toedienregistratie en heeft een directe koppeling met de apotheekinformatiesystemen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Wijzigingen van medicatie zijn in de app gelijk zichtbaar en er is dus altijd een up-to-date medicatie overzicht van de cliënt. Tevens zijn de foto’s en bijsluiters van alle medicatie beschikbaar en kan de zorgverlener een digitaal verzoek tot dubbele controle bij risicovolle medicatie versturen naar collega’s op afstand met als doel om zo de toediening van medicatie voor zorgprofessionals veiliger en efficiënter te maken.

Het werken met MediCheck App is ook voor de apotheken efficiënt en waardevol. “Werken met de MediCheck App is snel en efficiënt. Een aanpassing in de medicatie komt direct in beeld in de app, daarbij is het AIS leidend. En we hoeven geen papieren aftekenlijsten meer mee te geven. Maar ook de training die door de een apothekersassistente van MediCheck werd gegeven was erg prettig. Dat persoonlijke, dat maakt MediCheck nou zo bijzonder”, zegt Hanneke Treep, apotheker Ooster-Welgelegen.

‘Gebruiksgemak en totaaloverzicht’

Vooral het gebruiksgemak van de applicatie en het totaaloverzicht bij de cliënt werden door Buurtzorg tijdens de evaluatie als sterke punten benoemd. Ook de tussentijdse verbeteringen worden genoemd; “dat de cliënt ook digitaal toestemming kan geven voor het gebruik van MediCheck nou zo bijzonder”, zegt Hanneke Treep, apotheker Ooster-Welgelegen.

MediCheck is een product van UPLUS en wordt aangeboden en onderhouden door UPLUS eHealth Solutions. UPLUS eHealth Solutions BV heeft zich gespecialiseerd in e-health oplossingen om de gehele zorgketen te ondersteunen op farmaceutisch gebied voor zowel apotheek, als intramurale- en extramurale (thuis)zorginstellingen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen