Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

MedMij: versturen ongestructureerde informatie als pdf stap dichterbij

De MedMij-specificaties voor de deelstandaard PDF/A kunnen sinds 29 juli via een openbare consultatie bekeken worden. Ook kunnen partijen uit de zorg feedback geven. De standaard moet het mogelijk maken om documenten in PDF/A-formaat vanuit een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) te sturen naar zorgaanbieder.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De openbare consultatie betreft de ontwikkeling van de ‘deelstandaard PDF/A sturen’ versie 2.0, benadrukt MedMij. Voor deelstandaard PDF/A sturen versie 2.0 kan tot nader bericht niet gekwalificeerd worden. Feedback geven kan tot 9 september 2019. De huidige deelstandaard PDF/A Raadplegen 1.2 zal vooralsnog niet worden aangepast.

Uitwisseling ongestructureerde informatie

Afgelopen maart maakte MedMij bekend dat uitwisseling van ongestructureerde informatie PGO’s voortaan mogelijk was door middel van PDF/A. Informatie in de zorg is nu nog vaak beschikbaar in ongestructureerd format of documenten – zoals een ontslagbrief, consultverslag of behandelplan. Met de standaard is het mogelijk dergelijke informatie meteen te verstrekken, zodat een patiënt niet hoeft te wachten totdat de informatie gestructureerd binnen de PGO opgeleverd kan worden.

Het gebruik van de PDF/A-standaard is tot stand gekomen na diverse expertsessies, openbare consultatie en in samenwerking met IHE. Het gestructureerd inzichtelijk maken van informatie zoals een ontslagbrief moet patiënten verder helpen om regie te nemen op de eigen gezondheid, een belangrijk doel van het MedMij-programma.

Deelstandaard PDF/A sturen

Nictiz heeft de use case ‘deelstandaard PDF/A sturen’ beschreven in een functioneel en technisch ontwerp, en de bijbehorende vertaling naar technische modellen volgens de internationale standaard HL7 FHIR gemaakt. Het functionele en technische ontwerp met de daarbij behorende FHIR-specificaties staan nu ter review in de openbare consultatie.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen