Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

MedMij zoekt deelnemers voor PoC authenticatiemiddelen

De doorontwikkeling van het MedMij Afsprakenstelsel is een continu proces. Het technisch beproeven van nieuwe functionaliteiten gebeurt binnen het PROVES-programma. Met de bevindingen en aanbevelingen die uit deze beproevingen naar voren komen, worden het afsprakenstelsel en de gegevensdiensten verder verbeterd. MedMij roept partijen op voor deelname aan een nieuwe Proof of Concept die eind april van start gaat.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het betreft de technische beproeving van authenticatiemiddelen uit het Elektronische Toegangsdiensten (ETD)-stelsel binnen MedMij. Het ETD-stelsel biedt een uniforme set van standaarden, afspraken en voorzieningen voor de geautoriseerde toegang tot digitale diensten. Door middel van een zogenoemde polymorfe pseudoniem kunnen patiënten en cliënten zich bij zorgaanbieders met één authenticatiemiddel authenticeren in hun PGO.

Oproep voor deelname aan PoC

MedMij doet een oproep om deel te nemen aan de technische beproevingen voor deze Proof of Concept (PoC). Daarbij gaat het om deelnemers die de rol van dienstverlener persoon (DVP), de rol van authenticatiedienst (AD) of de rol van herkenningsmakelaar (HM) willen invullen.

Ondersteuning op het gebied van architectuur en projectmanagement wordt tijdens de PoC voor verzorgd vanuit het programma PROVES. Deelnemers krijgen daarnaast een kleine financiële tegemoetkoming.

Aanmelden voor 21 april

Aanmelden voor deelname aan de PoC kan tot 21 april bij Carlos Villa Baars, projectleider Proof of Concepts. De aanmelding kan gemaild worden naar carlos.villa.baars@vzvz.nl. Potentiële deelnemers die zich aanmelden wordt gevraagd om bij de aanmelding ook de voorkeur voor een bepaalde rol, DVP, AD of HM, kenbaar te maken.

De technische beproevingen worden van eind april / begin mei gestart en lopen tot en met september van dit jaar (2020). De deelnameperiode loopt parallel daaraan. De eindrapportages van de technische beproevingen worden in oktober en november geschreven. Daarna krijgen alle deelnemers nog het verzoek een aantal vragen over de opgeleverde rapportages te beantwoorden.

Eind januari publiceerde MedMij een nieuwe versie van het Afsprakenstelsel. Eind vorig jaar en in de maanden daarna werd het nieuwe Afsprakenstelsel in diverse regio’s gecontroleerd uitgerold. De nieuwe PoC betreft het testen van nieuwe authenticatiemiddelen hiervoor.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen