Medtronic diabetes app beschikbaar voor diabetici met iPhone!

Medtronic, wereldwijd leider in medische technologie, heeft CE (Conformité Européenne) goedkeuring van de Europese Unie om hun Guardian (TM) Connect mobile continuous Glucose Monitoring (CGM) systeem te introduceren. Dit systeem controleert continu hoe het met het glucoseniveau gesteld is van diabetici die glucose moeten injecteren.

De draagbare meter maakt via Bluetooth draadloos contact met de Guardian Connect app op iPhones en geeft regelmatig de nieuwste metingen. Het leest de patiëntgegevens elke vijf minuten, wat resulteert in 288 metingen per dag. Wanneer het suikergehalte in het bloed van de patiënt buiten de vooraf ingestelde grenzen valt geeft de app een alarm. Bovendien kan het een sms versturen naar familieleden of verzorgers, zodat die in kunnen grijpen en helpen.

De applicatie maakt elke dag complete grafieken van de glucosespiegels en stuurt een upload naar CareLink therapy management software. Deze software kan worden uitgelezen door artsen en behandelaars die deze informatie snel tot hun beschikking hebben.

Op dit moment is de applicatie alleen nog beschikbaar voor iPhone gebruikers, maar Medtronic heeft beloofd zo snel mogelijk ook met een Android versie te komen. Het systeem zal worden gelanceerd in vanaf april 2017 in een aantal Europese landen, Latijns Amerika en Azië. Diabetici in de Verenigde Staten moeten nog iets langer wachten op de Guardian Connect, want de goedkeuring van de FDA moet nog worden verstrekt.

###medtronic###

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?