Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Menzis start proef groepsapp

Zorgverzekeraar Menzis startte een proef in Twente waarbij de huisarts met andere zorgverleners én de patiënt deel uitmaken van een groepsapp. De dokter is eindverantwoordelijk, zo meldt Tubantia op haar website.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Via de online applicatie volgt de arts desgewenst van moment tot moment hoe het met de patiënt gaat. Hij logt in op de beveiligde app voor het beantwoorden van vragen en het lezen van berichten van bijvoorbeeld thuiszorg of fysiotherapeut over de patiënt.

Extra zorg

De app werd ontwikkeld door de stichting OZOverbindingzorg in Luttenberg. Initiatiefnemers zijn de lokale huisarts Ger van der Vlies en zijn praktijkmanager Cindy Hobert. Aanleiding was de sluiting van een verzorgingshuis in Luttenberg. Ouderen zouden moeten verhuizen, maar dat wilden ze niet. Om de senioren zelfstandig te laten wonen in Luttenberg, was extra zorg nodig. Dat bracht Van der Vlies en Hobert op het idee van de groepsapp. Eind vorig jaar startte Menzis een Twentse pilot in de Hof van Twente en Rijssen-Holten.

Enthousiaste reacties

Deze maand sluit ook Vriezenveen aan. Huisarts Birgitta Dirks uit Goor is erg enthousiast. ‘Vooral met de thuiszorg verloopt het contact nu veel efficiënter. In het verleden was het moeilijk om samen een geschikt moment voor overleg te vinden. Zij belde mij in mijn spreekuur en dan belde ik haar terug als ze toevallig net bij een cliënt was. Nu log ik in op het systeem als het even rustig is’, zo meldt ze op de website van Tubantia.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen