Search
Close this search box.
Search

Merck stapt in MS-samenwerking met HAPPYneuron

Het farmaceutische bedrijf Merck is een samenwerking aangegaan met HAPPYneuron, een dochteronderneming van de Franse SBT Group. Onder de voorwaarden van de samenwerking zal Merck de exclusieve distributierechten krijgen van het cognitieve trainingsprogramma voor mensen die lijden aan MS. Financiële details werden niet bekend gemaakt.

Het programma van HAPPYneuron zal worden opgenomen in Merck’s MSdialog-platform en zal MS-patiënten vanuit die omgeving ondersteunen bij het trainen van cognitieve vaardigheden via speciale games en oefeningen. Het HAPPYneuron-programma kan bogen op medische data die tot meer dan tien jaar terug gaan en is ontworpen om in te spelen op specifieke behoeften van MS-patiënten.

Uitrol ook in Nederland

MSdialog is op zijn beurt een cloudgebaseerd systeem voor het managen van MS waarbij data wordt gebruikt om patiënten en zorgverleners te helpen de ziekte inzichtelijker te maken en betere beslissingen te kunnen nemen. Zo kunnen patiënten bijvoorbeeld via MSdialog worden herinnerd om hun medicijnen in te nemen of worden zij gevraagd om deel te nemen aan schriftelijke onderzoeken waarmee het ziekteverloop beter kan worden geschetst.

MSdialog is momenteel beschikbaar in 24 landen. MSdialog met HAPPYneuron zal gefaseerd worden uitgerold in Brazilië, Argentinië, Israël, Frankrijk en ook Nederland.

Wat is MS. Zie hier de video

###MS###

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Cardioloog Eelko Ronner van het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een robotecho ontworpen waarmee sneller en eenvoudiger een hartecho kan worden gemaakt. (Afbeelding: Corbotics)
Sneller hartecho maken met robot
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Dragon Medical One MCL
Dragon Medical One bespaart MCL-artsen tot 45 minuten per dag 
preventie
Europese subsidies beschikbaar om preventie digitaal te ondersteunen
Onderzoeksdata Lowlands
Onderzoeksdata verzamelen tijdens Lowlands
Nierschade onderzoek
Zoektocht naar eerder vaststellen nierschade met AI
Longaandoeningen
Nieuwe perspectieven bij longaandoeningen
AI
AI in de diagnostiek van kinderen met een ontwikkelingsachterstand
Volg jij ons al?