Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Merck stapt in MS-samenwerking met HAPPYneuron

Het farmaceutische bedrijf Merck is een samenwerking aangegaan met HAPPYneuron, een dochteronderneming van de Franse SBT Group. Onder de voorwaarden van de samenwerking zal Merck de exclusieve distributierechten krijgen van het cognitieve trainingsprogramma voor mensen die lijden aan MS. Financiële details werden niet bekend gemaakt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het programma van HAPPYneuron zal worden opgenomen in Merck’s MSdialog-platform en zal MS-patiënten vanuit die omgeving ondersteunen bij het trainen van cognitieve vaardigheden via speciale games en oefeningen. Het HAPPYneuron-programma kan bogen op medische data die tot meer dan tien jaar terug gaan en is ontworpen om in te spelen op specifieke behoeften van MS-patiënten.

Uitrol ook in Nederland

MSdialog is op zijn beurt een cloudgebaseerd systeem voor het managen van MS waarbij data wordt gebruikt om patiënten en zorgverleners te helpen de ziekte inzichtelijker te maken en betere beslissingen te kunnen nemen. Zo kunnen patiënten bijvoorbeeld via MSdialog worden herinnerd om hun medicijnen in te nemen of worden zij gevraagd om deel te nemen aan schriftelijke onderzoeken waarmee het ziekteverloop beter kan worden geschetst.

MSdialog is momenteel beschikbaar in 24 landen. MSdialog met HAPPYneuron zal gefaseerd worden uitgerold in Brazilië, Argentinië, Israël, Frankrijk en ook Nederland.

Wat is MS. Zie hier de video

###MS###

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen