Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Merendeel ggz-aanbieders heeft kwaliteitsstatuut online geplaatst

Uit een gezamenlijke controle van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en Zorginstituut Nederland blijkt dat vrijwel alle ggz-aanbieders een kwaliteitsstatuut hebben dat zij ook online aanbieden. Dat laten beide instanties weten.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

In zo’n kwaliteitsstatuut staat welke zorg de ggz-instellingen aanbieden en hoe die georganiseerd is. Zorgaanbieders in de ggz moeten sinds januari van dit jaar een dergelijk statuut hebben en zijn ook verplicht om dat op hun website te plaatsen, zodat iedereen die dat wil, eenvoudig inzicht kan krijgen in de geboden zorg.

Inmiddels hebben 374 ggz-instellingen en 4536 vrijgevestigde psychiaters en psychologen een kwaliteitsstatuut. De NZa en het Zorginstituut hebben samen de websites van 250 ggz-aanbieders gecontroleerd. Deze aanbieders zijn goed voor ca 88 procent van de vergoedingen voor ggz uit de Zorgverzekeringswet.

32 ggz-aanbieders zonder online kwaliteitsstatuut

Van de 250 gecontroleerde aanbieders hadden er 32 het kwaliteitsstatuut niet op de website staan. Na contact hierover hebben de betrokken instellingen hun kwaliteitsstatuut alsnog online geplaatst. Doordat ggz-aanbieders zo massaal een kwaliteitsstatuut hebben opgesteld, krijgen cliënten meer inzicht in het zorgaanbod in de ggz. Brancheorganisaties van zorgaanbieders in de ggz, zorgverzekeraars en belangenbehartigers van patiënten hebben vorig jaar met elkaar afgesproken dat het model-kwaliteitsstatuut ggz de veldnorm is voor de organisatie van zorg in de ggz. 

ICT&health Conferentie 2018
Op vrijdag 26 januari 2018 sluit de e-healthweek af met de ICT&health conferentie. Het is de kick-of van het nieuwe jaar en het moment voor duiding waarbij de implementatie en het gebruik van technologische ontwikkelingen en zorginnovaties centraal staan. Wilt u verzekerd zijn van een gratis entree ticket? Meld u zich dan hier snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen