Minister Bruins opent e-healthweek tijdens ICT&health-congres

15 november 2018
Bruno Bruins
Digitalisering
Nieuws
Met digitale ondersteuning in de zorg krijgen mensen gemakkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Toch weten veel Nederlanders – zorggebruikers én zorgverleners – nog onvoldoende wat e-health voor hen kan betekenen. Daarom organiseren ECP, Platform voor de InformatieSamenleving en een aantal hoofdpartners van 21 t/m 26 januari 2019 opnieuw een e-healthweek: een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. De e-healthweken in 2017 en 2018 werden achteraf positief beoordeeld door de bezoekers aan alle events.

Samenwerking gemeente Den Haag

Bij de e-healthweek 2017 en 2018 organiseerde ICT&health de slotmanifestatie. Ditmaal organiseert het platform de Openingsmanifestatie in gaststad Den Haag. De manifestatie is er op gericht om alle stakeholders in de zorg, waaronder zorgverleners, beleidsmakers en patiënten relevante innovaties en toepassingen te laten ontdekken. Zij kunnen over en weer kennis en kunde met elkaar delen, workshops volgen én in gesprek gaan met zorgautoriteiten en overige deskundigen die hen handvatten aanreiken over de implementatie van e-health- en overige innovaties.

Innovaties die echt bijdragen

Zorgorganisaties die meedoen aan de e-healthweek, krijgen de mogelijkheid om tijdens de openingsmanifestatie hun ontwikkelingen live te tonen. Verder laten leveranciers, onderwijs en ontwikkelaars zien welke innovaties daadwerkelijk kunnen bijdragen aan een goede zorg. Ook krijgen deelnemende zorgorganisaties het gehele jaar door ruimte om via het off- en online platform van ICT&health over hun voortgang en ervaringen te publiceren. De Openingsmanifestatie start om 8.30 en eindigt met een netwerkborrel om 18.30 uur. De toegang is voor iedereen gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk: dit kunt u doen via het registratieformulier op de eventpagina.   Locatie Openingsmanifestatie: Louwman Museum 57 2594 BB, Den Haag (het gebouw is rolstoeltoegankelijk)