Mint Solutions haalt 5 mln euro op voor uitrol MedEye medicatiesysteem

26 augustus 2016
Nieuws

Mint Solutions Holding ontwikkelaar van het medicatie-veiligheidsprogramma MedEye, heeft 5 miljoen euro opgehaald bij bestaande en nieuwe investeerders. De financieringsronde werd geleid door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM Capital) en de bestaande aandeelhouders LSP (Life Sciences Partners), die investeert vanuit het LSP Health Economics Fund, en Seventure Partners. Andere aandeelhouders, waaronder NSA Ventures en een aantal private IJslandse investeerders, deden ook mee aan deze ronde.

Mint Solutions is een Nederlands-IJslandse medische start-up die is opgericht om medicatieveiligheid in ziekenhuizen en zorginstellingen te verbeteren. MedEye, het belangrijkste product van Mint Solutions, zorgt ervoor dat patiënten de juiste medicatie krijgen, in de juiste dosering en op het juiste moment. In Nederland wordt de MedEye sinds enige tijd gebruikt op een aantal afdelingen van het Deventer Ziekenhuis. Ook het Antonius Ziekenhuis in Sneek zet het apparaat in.

De kapitaalinjectie wordt gebruikt voor de verdere uitrol van het MedEye systeem, dat erop is gericht om medicatiefouten te stoppen (1 op de 5 medicatietoedieningen zou niet goed gaan)  en voorkomen en de efficiëntie in ziekenhuizen en zorginstellingen te verbeteren. Door een combinatie van hardware en software en een integratie met ziekenhuisinformatiesystemen stelt MedEye verpleegkundigen in staat medicatie automatisch te controleren aan het bed. Zo wordt er voor gezorgd dat patiënten de juiste medicijnen, in de juiste dosering en op het juiste moment krijgen toegediend.

Na de implementatie bij een aantal Nederlandse ziekenhuizen bereidt Mint zich voor op uitbreiding naar aangrenzende marktsegmenten en andere landen. "Deze investering komt op een cruciaal moment voor MedEye, stelt Gauti Reynisson, CEO van Mint Solutions. “We zien een sterke vraag vanuit Nederlandse ziekenhuizen en signaleren groeikansen in andere zorgsegmenten, zoals de langdurige zorg en internationale markten. Met de nieuwe financiering kunnen we MedEye verder uitrollen."

Mint Solutions heeft ook besloten om het hoofdkantoor naar Brabant te verhuizen, zo staat in een persbericht over de kapitaalsinjectie. Momenteel is Mint in Nederland nog actief vanuit Amsterdam.